Google’ın sahibi olduğu Boston Dynamics, SpotMini ismindeki en son ürettikleri robotu tanıttı. Çöpleri toplayıp çöp kutusuna atıyor. SpotMini ayrca eşyaları size getirmek için eğitilebilir yine de bu işin üzerinde hala çalışılıyor
Son derece etkileyici robotlarıyla tanınan Boston Dynamics, SpotMini’nin tamamen elektriksel bir robot olduğunu ve bir kez şarj edildiğinde 90 dakika boyunca çalışabildiğini söylüyor. Sadece 24 kilo olan (kolları dahil 29 kilo) robot, evde hareket edebilecek kadar küçük, tıpkı gerçek bir köpek gibi…
Daha önce diğer robotlarına bakarken görmüştüm. Cidden adamlar aşmış artık. Onlar neler neler yaparken biz semazen robotlara bilmem ne kadar para akıtıyoruz. Şu videosunda en çok hoşuma giden muz kabuğuna basıp düştüğünde kalkması...
Ve sorunun yanıtına gelirsek bizim millet bu robotu parayla almaz ama beleşe verirlerse her eve mutlaka bir tane girer. Ne de olsa ev işlerini sevmeyen bir milletiz.
Gülen bir surat ya da iç acıcı sempatik boya eklesek belki daha hoş görünebilir. Ama, bu absürt olur. Robotu üreten şirketin zaten ABD ordusunun ihtiyaçları için ürettiği birkaç farklı model daha var. Onların da tipi neredeyse bununla aynı. Tabii bazı insanlara bu ürkütücü gelebilir.
Ben istemezdim. İnsanoğlu gittikçe teknoloji bağımlısı oluyorlar. Elbette teknolojinin gelişmesi güzel bir şey ama bağımlısı olmamak gerekir. Ki bu durumda bağımlısı olmayan insanlar çok nadir. İnsan bu derece olmamalıdır. Teknolojiye bu kadar da bağımlı olmamak gerek.
uyuzluğundan fıtık olurum. hem öyle ucube gibi şeyleri istemem. yazılımında hata olur virüs girer yapışır boğazıma... istemem... hem o tip ne yaaa insan şöyle brad pitin robotunu falan yapar evde yardım etsin diye :D
Yok balım arada yardımcı alma fikri daha cazip birilerinin evine ekmek gitmeli diye oda. yoksa ben yaparım işimi. bu olursa çok kişi işsiz kalır sevmedim ben bunu
Ürkütücü bir tipi var ayrıca son karede adama saldırıcak nerdeyse ben uyurken boğar bu beni yok robotlaşmayalım azıcık kıymetlimizi kaldırıp işimizi kendimiz halledelim.
En İyi Cevaplar