Kullanıyorum
Kullanmıyorum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
okuması olmayanlar için bilimsel metni :D wikipediadan alıntıdır. ne yazıyor... linux dağıtımlı ve benzer tabanlı.
Pardus, Türkiye'de TÜBİTAK tarafından geliştirilen bir GNU/Linux dağıtımı olan işletim sistemi. İlk sürümü, 26 Aralık 2005'te yayımlanmış olup bugüne kadar yayınlanmış 5 ana sürümü ve 9 ara sürümü mevcuttur. Bunlara ek olarak 2 kurumsal sürümü vardır.
Pardus adı, Anadolu Parsı'nın bilimsel adı olan Panthera pardus tulliana'dan gelmektedir.
2011 yılında TÜBİTAK bünyesinde yapılan yeniden yapılanma çalışmaları neticesinde tüm yönetici ve geliştirici ekip projeden ayrılmıştır. Yeniden yapılanma süresince proje, geçici bir yönetime devredilmiş, yeni bir sürüm çalışması yapılmamış, son sürüm olan Pardus 2011 sürümünün bakımı yapılmamış, teknoloji ve idari olarak köklü değişiklikler yaşanmış olduğundan Pardus projesinin 2011 yılı sonuna kadar olan gelişim süreci sonraki dönemden ayrı olarak değerlendirilmektedir [1].
Geçici yönetim projenin yeniden hayata geçirilebilmesi için 23 - 24 Mart 2012 tarihlerinde bir çalıştay düzenlemiştir. Çalıştayda Pardus hakkında kararları alacak bir danışma kurulu oluşturulmasına karar verilmiştir ancak bu kurul işlev kazanamamıştır.
TÜBİTAK, Pardus projesi için 2012 yılında tekrar geliştirici istihdam etmiş ve Debian sistemi üzerine yeni bir sürüm geliştirmiştir. Debian tabanlı Pardus' un eski [Bağımsız taban(PİSİ Paket yönetim sisitemi vs.)] artık hiçbir ilgisi kalmamıştır. Eski Pardus başka bir geliştirici grubuyla iki ayrı koldan devam etmektedir. (Pardus-Anka,Pisi Linux)
Güncel kararlı sürüm 25 Mart 2013 tarihinde Pardus 2013 "Anadolu Parsı" ismi ile duyurulmuştur.[2]
Hiiiiiiç merak etmediğim şeyler anlatmışsın, teşekkür ediyorum çok yardımcı olduğun için :))
yok bee daha 40 kırk fırın ekmek yemeleri lazım
Cevap
14Cevap
linus tabanlı işletim sistemi linuxun pek çok türünü kullandım pardusta dail , windows kullanıcıları için alışılagelmişin dışında olduğu için yabancılık çekilebilir ama tavsiye ederim yinede bilgisayara sosyal anlama giren kişiler için yeterli tasarımıda hoş
Şu an bende Win 7 Starter kurulu, ben bu işletim sistemini kaldırmadan Pardus kurabilir miyim? Sanırım yapılıyor.Ama nasıl yapabilirim? Bilgin varsa anlatır mısın? Teşekkürler..
Kullanmıyorum ama kullanmak isterim elime geçmedi , nasıldırda bilmiyorum . bilim teknik ten geçmişte almıştım kurulumunu ama kurmadım bakmadım . Kamuda , askeri bilgisayarlarda kullanılması gereken hatta şart olan bir yerli işletim sistemimiz .
Neden şart?
dışardan kontrolünün mümkün olmaması için tabiki . bu işletim sistemi üzerindede uyarlamalar değişiklikler yapılabildiği için bu işletim sistemi o kuruma işletmeye mahsus oluyor ve dışardan kontrolü mümkün olmuyor .
Ben bir süre boyunca kullandım. Ama bana göre alt yapısı oldukça yetersiz. Daha fazla geliştirilmesi gerek
Windows'la mı karşılaştırıyorsun? Yoksa başka bir işletim sistemiyle mi karşılaştırıyorsun?
"Açık kaynak Tübitak işletim sistemi" şahsen böyle bir işletim sistemi kulağa ilk başta kötü geliyor ancak kullanmadan yorum yapmak anlamsız olur.. Hiç kullanmadığım için bilmiyorum.
cevap verenin linux hakkında hiç bir bilgileri yok ben bir linux kullanıcısıyım...
Linux'la nasıl bir bağlantısı var? Ben Pardus hakkında fazla bilgi sahibi değilim...
Kullandım ve sevemedim ne linux ne windows tek gerçek var OS X gerisi yalan
kullandım bilgisayardaki herşeyi sildim daha doğrusu kullanamadım daha doğrusu
İnan yeni duydum .. ;)
linuxun bir değişik versiyonudur sorun nedir?
Linux tabanlı başka hangi işletim sistemleri var? Biliyorsan anlatır mısın? Teşekkürler..
ben basitçesini yazmıştım :) ama illa ısrar ediyorsan gelişmişte yazarım. bilmemekten değil bilimselliğe girmenin gerekmemesinden.
Linux tabanlı ya da Linux'un değişik versiyonu ne demek? Benim orada kafam karıştı :)
Linux'un çakması mı yani? Linux bir işletim sistemi mi ki? Hiç bilgim yok arkadaşlar :)
:)
Denedim gerçekten iğrençti.
Kullanmıyorum pardus...
kullanmıyorum hacı :D
XP kullanıyorum ama Linux u çok merak ediyorum :D
Aslında çok merakım var böyle şeylere ama etrafımda anlayan insan yok bu işlerden,internettende pek bişe olmuyor biraz öğrenim dedim ama :(
Nerden başladın bana da ışık tutarmısın neleri öğrenmekle başladın hangi prgramla.Nasıl geliştirdin yardımcı olurmusun lütfen .D
kullanmıyorum
Kullanmıyorum
Kullanmıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar