Bildiğiniz çomar aslında. Yerli olduğunu isimden anlarsınız zaten. :D Tabi yabancılar bundan habersiz olacaktır.Yerli arama motoru fiyaskosundan sonra umarım bununda altında da öyle bir şey çıkmaz. Ayrıca kolay başarı gösterebileceğimiz alanlardan biri diye düşünüyorum. Dünya çapında kullanıcıların dikkatini çekebilecek mi hep birlikte göreceğiz. Çomar yazmak yerine, Chomar yazılması beni çok güldürdü.
Yerli antivirüs programı Chomar duyuruldu! Sizce başarılı olur mu? Ve ismi hakkında neler düşünüyorsunuz?
Geliyooo' dan bahsediyorsun sanırım. Bildiğim kadarıyla bakanlık açıklama yapmıştı ve bu yerli motorun bizimle hiçbir alakası yoktur demişti. Ha Türk bireyler yaptığını kast ediyorsan haklısındır. İlk Pardusa kalkıştılar yerli yazılım olarak, Cortladılar. Geliyoo' ya birkaç kere baktım güzel bir uygulama, yani birkaç yeri yetersiz olsa da ben beğendim. Ha çok derin olarak incelemedim. Chomar'a gelince inşallah başarılı olur ama şunu eklemek istiyorum; Devlet destek vermediği sürece bu tür uygulamaların kalkınması zor. Şöyle bir ülkeyiz biz; TUBİTAK' ta bir halt yerine konulmayan buluş, dünya 1.'si seçiliyor. O yüzden Devletten önce TUBİTAK' ın komple sıfırlanıp, değiştirilmesi ve yerli programların desteklenmesi gerek.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bizde yanlış kişiler yanlış kurumların başına geliyor gibi hissediyorum ben hep ondan kaynaklı ^^ Geliyoo da yerli diye tanıtıldı ama fiyasko çıktı. Devletle ilgisi yokmuş onun öyle diyorlar. Bir çalışma vardı ismini hatırlayamadığım yerli arama motoru için onu görürüz umarım yakında.
Geçen arama motoru da sözde ciddidir ama araştırıp indiririm bunu muhtemelen pc'ye denemek için. Ama adı eğer propaganda veya muhalif söylemlerden yola çıkılarak konulduysa asla kullanıp destek vermem...
Abi neden yerli bütün ürünler başka bir projenin editlenmesi şeklinde yapılıyor anlayamıyorum. Tankı öyle helkopteri desen gene aynı antivirüsü bile öyle anasını satayım. Sonrada yerli yerli diye atıp tutuyorlar. B. k yerli gidip bakın bakalım altyapısında ne var.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
eBilge Teknoloji Sanayi tarafından geliştirilmektedir diyor :) çalışanlar yabancıda olsa Türk şirketi. Zaten yazılım komple yerli olsun diyorsan öyle bir hayal dünyası yok 😂
Yerli diye yapmışlar ama aradığın şeyi googleden aratıp senin önüne sunuyor kendi marifetiymiş gibi. Yani gene google a aratmış oluyorsun. Sahte kısaca :D
Köpekler dünyanın her yerinde koruma amaçlı kullanılır. Artık bekçi olur, çoban köpeği olur fark etmez. O acıdan evrensel bir dil olarak kabul et simgeyi. Örneğin aviranın şemsiye gene evrensel bir şey yağıştan korur, kardan korur gibi. Olaya öyle bak :)
Utanacak bir şey değil niye böyle bir şey tercih edilmiş onu açıkladım. Sana göre güzel olmaya bilir evrensel anlam taşıdığı için hep böyle zaten genelde simgeler.
Dostum bende köpeklerin koruyucu egtim verince arama vb biliyorum ama bir antivirüs icin yakistiramadim. Simgenin ne anlam tasdigini bilyorum sen sakin ol.
En İyi Cevaplar