Rehabilitasyon merkezinde tedavi gören ve müzik kariyerine ara veren Selena Gomez, Amerikan Müzik Ödüllerinde konuşmasında şunları diyor:
"Instagram'da vücutlarınızı görmek istemiyorum. Sadece yüreğinizde ne var onu görmek istiyorum."Belli ki bu hayat, bazen zor ve taşınamaz oluyor. Yani her şeyi, her anını, bedenini, yediğini, içtiğini sosyal medyada paylaşmak bir süre sonra ürkütücü bir hal almıyor mu?
Sosyal medya gitgide reel yaşantının önüne geçiyor.
Gelecek yıllar böyle yaşamayı gerektiriyor ve bundan memnunum.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Dünyanızı tüm çıplaklığıyla sosyal medyada yaşamak ürkütücü değil mi?
sosyal medyanın birçok insanın hayatlarına kattıgı en büyük şey; tatminsiz, fedakarlıktan, sevgiden, saygıdan uzak karakterler. egonun ve kibirin insanın temel degerlerinin önüne geçmesi, gerçek hayattan uzaklaşmış asosyal ve doyumsuz insanlar yaratması oldu. Sosyal medyanın artmasıyla ilişkilerin sevgilerin o şmrenerek bakılan aşkların, arkadaşlıkların, aile baglarının, insanların birbirlerine olan saygısının, düşüncelerine olan saygısının, edeplerinin bitmeye baslaması tesadüf olamaz, sokakta oynayan çocukları özledim, birbirleriyle tesadüfen tanısan, belki yolda belki okulda tanısıp birbirlerini karşılıklı olarak konusarak tanımaya çalışan insanları görmeyi özledim, karşısındakini cinsel obje olarak görmeyen, onun karakterini tanımak için hayatından fedakarlıklar yapan, ona gerçek hayatta zaman ayırarak konuşan hatta konuşmadan sadece yüzüne bakarak vakit geçiren çiftleri, arkadaşları görmeyi bile özledim.
Tükenmek böyle bir şey işte. Sosyal medya kullanımı bu kadar yaygın değilken insanlar birbirlerinin hayatlarını merak ederlerdi. Gece yastığa başını koyup düşünürdün insanları, kim bilir ne yapıyor, kiminle konuşuyor. Şimdi ise tam tersi, düşünmeye bile fırsatın yok. Hop, bakıyorsun çevrimiçi kimlerle konuşuyor biliyorsun. Bakıyorsun az önce fotoğraf eklemiş sosyal medya hesabına... Özlemiyorsun bile.
Bu kadar alenen, ulu orta her şey yaşanır ve paylaşılırken elbette tükeneceksin. Elbette vücut göreceksin, kimse yüreğinin fotoğrafını çekip paylaşmıyor.
Eskiye dönmeyi dilerdim tabii bana sorarsan ama ne mümkün.
Ve bir yapmacıklık oluştuğu görüşündeyim. İnsanlar eskisi kadar samimi değil her şeyi internette yaşıyorlar. Gideceğimiz yere bile fotoğraf çeker instagrama atarız diye gider olduk. İnternet için yaşar hale geldik, gösteriş için...
hele facete vıcık vıcık aşk yaşayanlar. kocişimler bize saçma gelen çifler için anlamlı olan miğde bulandırıcı şiirler. kavga edip birbirine imalı laf sokmalar falan git aşkını aşkınla yaşa bizide yancı yapma :D yeni aşklar çok iğrenç :D
Kişiliğin sağlam değilse ve para, ün vb. şeyler seni hedefinden saptırıp başka yollara götürürse, sonunda ruhsal bunalıma girersin. Tükenmişlik sendromu...
Tükenirsin, çünkü hedefin yok.
Selena Gomez'i hiç dinlemedim. Aslında şarkıcı mı oyuncu mu onu da bilmiyorum aslına bakarsanız. Toplamda 5 fotoğrafını görmemişimdir bile.
Bunu söylemek için Selena Gomez, Freud ya da Nietzsche olmanıza gerek yok.
Facebook hesabımda sadece cinsiyetim ve 3-4 kişisel fotoğrafım var. Check-in yok, özel fotoğraf yok, okul-iş detayı yok. Özel hayatın gizliliği...
işte en basiti sanal ilişki = pc le ilişki yani hher gün bir ekrana bakıp günaydın yazıyorsun ekranda sana günaydın aşkım diyor ekranda ki kişiyle sexs yapıyorsun yani aslında bunlar beyni kandırmak bana göre yüz yüze reaal görüşmeler her zaman daha iyiidr düşünsene sabahleyin uyanmışsın hafif içersi soğuk kız arkadaşın yorganı çekmiş üstünden kızın tam o göbek deliği kısmına bir el atcan o sıcacık vucuda sarılcan günaydın diyip öpücen bu varken neden osbir neden ekrana günaydı n
İnternet & Teknoloji konusunda 432 cevap paylaştı.
kesinlikle saçma tamam ben de sosyal medyada paylaşım yapıyorum ama diğerlerine kıyasla çok az. Bence sosyal medyada koyduğumuz şeylerin hatıra olarak saklama ve paylaşma amacıyla paylaşılması gerekiyor o da her şeyde olmaz zaten yediğimiz her yeğeme kadar da değil yani. Mesela bir yere gidiyoruz doğayla iç içe arkadaşın elinden telefon düşmüyo 10 dakikada 5-6 tane snap attı deli oldum :S -_-
Sosyal iletişim insanların özel hayatlarındaki duvarları kaldırdı özel denen birşey kalmadı... herkes yediğini içtiğini gezdiğini karşı taraftaki alabiliyormu gidebiliyormu diye düşünmeden paylaşıyor bunu gören aile bireyleride bu görenek belasına takılıyor ve evde kavgalar çıkmaya başlıyor tatsızlıklar oluşuyor işin ucu ayrılmalara boşanmalara kadar gidebiliyor.. bir pasta deyip geçmemek lazım... o pasta paylaşılınca öyle acılaşıyorki anlatılmaz yaşanır...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sosyal medya kullanmıyorum. Artik kimlik gibi bir sey oldu. Kac takipcisi var, hangi mekanlara gidiyor buna gore yargiliyorlar ve insanlar bir yaris icine girdi. Biri baska birinde gördüğünü yapmak istiyor e tabiki herkesin yasam standarti farkli. Ozel hayat bu kadar ifsa olmamali.
Burası dışında kullanmıyorum burayı da chat için değil belki sorunlarıma yardımcı olunur ümidiyle kullanıyorum bence de çok korkunç her anı snap atmak bazen bir yangını bazen annesini bazen sevgilisiyle mahremini...
İnternet & Teknoloji konusunda 514 cevap paylaştı.
Sosyal medya benim reel yaşantımın önüne geçmiyor.. Sadece aptaI yeni nesilde oluyor bu.. Hepsi telefonun esiri olmuş.. Yolda yürürken bile birilerinin paylaştığı saIakça şeyleri beğenmekle ve yorum yazmakla meşguller..
asosyal olmamın üç beş faydasından biri de bu.. kimsem yok ki, gezdiğim yer de yok. 3 senede bir foto atıyom nete.. ama dünya, benim komplo teorime göre bir ruhsal çöküntü yaşayacak. bir gün insanlar cep telefonlarını atabilir.
Kesinlikle katılıyorum. Artık öyle iğrenç bir hale geldik ki, telefonsuz, Instagram'sız, Snapchat'siz nefes alamaz hale geldik. Kitap/dergi okumak yok, birtakım konuları araştırmak yapmak yok, sorgulamak yok, dostlarla güzel muhabbet etmek yok, dert paylaşmak yok. Ne varsa sosyal medyadaki paylaşımlarda var. Orada herkes kültürlü, bilgili, duyarlı, zeki. Tabii yersen.
o haltları yerken düşünecekti öylelerine acımıyorum kimse kusura bakmasın bütün hayatını sosyal medyaya taşımanın lüzumu yok onu yapanların bir çoğu aciz , ezik ve özenti insanlar uyuz oluyorum
kotu bir panayir yeri.. herkes "mutlu" "zengin" iyi giyimli amaclarinin pesinden giden, karakterli ve paylasimcil... ama sözde, pardon telefonunun ekraninda...
@heygeorgegrg Her bölüm, oyuncular da dahil olmak üzere birbirinde tamamen farklı. İnsanların teknoloji internet üzerindeki bağımlılığına dikkat çekiyor.
En İyi Cevaplar