Arkadaşlar bende 1 tb hdd var. Hdd kutusuna taktım, 1 tb hdd gözükmedi , sonra ayrı olarak bir bilgisayara monte edip baktım yine görmedi.
Tamir edilebilir mi?
Tamir edilebilir mi?
Kartı arızalıysa aynı modelin kartı sağlam olanını bulur, kartları ve üzerlerinde eeprom'ları değişirseniz çalıştırabilme ihtimaliniz var. Ama içeride fiziksel bir hasar oluştuysa ve disk plakaları hasar gördüyse eğer, açılsa bile erişim sağlamakta sıkıntı yaşayabilirsiniz.
peki kartını nasıl bulucam , bu hddyi tamir edebilen bir firma falan var mı
Aynı modelin kartı sağlam ikinci elini bulacaksınız. Tabi bazı modellerde revizyon farkı da olabiliyor. Ona da dikkat etmelisiniz. Sonra size ait olan arızalı diskteki (diske özgün kimlik bilgisinin saklandığı) eeprom belleği söküyoruz, ikinci el aldığımız kartı sağlam diskin anakartındaki eeprom'u sökerek, önceki söktüğümüz eepromu buraya lehimliyoruz. Daha sonra sağlam olan kartı da kendi sabit diskinizdekinin yerine takıyorsunuz. Açıkçası eeprom değiştirmek için havya istasyonu gerekli. Anlayan bir tanıdığınız varsa size ücretsiz yapsın dediklerimi. Benim bildiğim yöntem bu. Profesyonel veri kurtarma işi yapan merkezlere verirsen onlar sana en az 1000 TL ücreti çıkartırlar. Ki bunun garantisi bile diskinizin ne kadar hasarlı olduğuna, ne arızası olduğuna bağlıdır. Hayati derecede önemli verileriniz yoksa ve yardım alabileceğiniz birisi yoksa bence boşverin. Aynı şehirde olsaydık, uygun bir zamanımda yardımcı olabilirdim.
1 hDD taktiginizda calisiyor sesi veriyormu veriyorsa demekki baglanti var
2 biosa girip baktinizmi hdd gozukuyormu gozukuyorsa ozaman mbr bolumunde bir problem vardir buda softwarele yapilir
www.kizlarsoruyor.com/.../a49337-windows-harici-diski-goruyor-fakat-acmiyor-mu-onemli-verileriniz-mi
burda gozukmeyende yapabilirsiniz ;)
3 eger hDD hicbirsekilde gozukmuyorsa muhtemelen karti gitmistir ustundeki karti degismesi lazimdir
4 eger HDD takir takir ses veriyorsa ozaman icindeki pin ignesi yerinden cikmistir acilip takilmasi lazim
5 bunlari bilmiyorsaniz bilen birisine gostermeniz tavsiye olunur l;)
çok teşekkürler , birde eleştirmek gibi olucak ama 5. madde biraz yanlış olmamış mı , eğer biliyor olsaydım zaten yorumunuza gerek kalmazdı
bu sadece senin adina degil zira senin ne kadar taniyorum ki ama hdd biraz ince is yapacagin yalnislikla butun verileri silebilirsin ya da elinde kalir :d o bakima :D
anladım o manada dedin :D
Peki teknik servise götürsem anlar mı sizce? genelde yaptıkları birşey mi?
siz ilk 2 bir bakin biosta gozukuyorsa ;) sorun sadece programlamada :D ;)
ama teknik servis dediginiz ne? sormaniz lazim kimisi sadece bilgisayar tamiri kimisi baska ama sabit diskinizin garantisi varsa onun fabrikasi tabikide bakar ;)
Ben yaptıklarımı anlatayım en iyisi,
Kullanmadığım bir laptop vardı. Daha doğrusu laptopu kullanmama sebebim laptopun açılmıyor olmasıydı , açıldığı zaman siyak ekranda birşeyler yazıyordu.
Aradan zaman geçtikten sonra içindeki hddyi aldım. Harici olarak kullanmak için bir bilgisayarcıdan harici disk kutusu aldım. Eve gelip taktım, kutuyu takınca
[Kutudan ses geliyordu] , Ama hdd gözükmüyordu. Sonra araştırdım , bilgisayarım-->yönet--> disk yönetiminde gözüküyorsa biçimlendirin diyorlardı.
Ama buda işe yaramadı disk yönetiminde gözükmüyordu.
Sonra bilgisayarcıya (Böyle diyorum ama aslında tam bilgisayardan anlamıyorlar, kırtasiye işleriylede uğraşıyorlar) gidip (harici gözükmüyor) dedim , ilk onlar denediler. Gözükmedi. Sonra kutudan çıkartıp hddyi kendi pclerine taktılar, program görmedi görseydi biçimlendirecekti. Dediki çöp olmuş olma ihtimali var. Kutuyuda geri verdim zaten.
Şimdi ses var, Ama gözükmüyor, programda görmedi. Ya kart yandı, ya da pin iğnesi
Şimdi pin iğnesine nasıl takılcağını vs. inttten bakarım uygularım ardından kendi laptopuma hddyi takıp bir bakarım. Ama buda olmazsa kartı yanmış olabilir. Peki kartının yandığını nasıl anlayacağım, Veya karti yanmışsa nerden bulucam?
kart yanmasi oyle gozle gorulmuyor :D eger hicbir reaksiyon yoksa tik tik ses gelmiyorsa ozaman ustundeki karti gitmistir onu degistirebilirsin ama ayni seri ve uyumlu bulmalisin onu test icin ozel module takip bakabilirsin ama buda sende yok :D
hocam bir çözüm yolu yok mu? :D
:D hersey kolay olsaydi :D
Takılı iken Bilgisayarıma Sağ tıkla, Yönet e bas.
Biraz bekle, gelen ekranda Depolama sekmesinin altında Disk Yönetimine bas.
Oraya şu an takılı olan ana harddiskin ve diğer aygıtlar gelir. 1TB olanın markası da görünür. Eğer devresinde arıza yoksa, bozukluk içerde bile olsa Boyutu gösterir.
Ona sağ tıklayıp Etkinleştir ya da Biçimlendir diyerek adımları takip et. Dikkatli ol, kendi D sürücünü silme. Markayı ve boyutu kesinlikle iki kez kontrol et.
baktım gözükmedi :S
250 gb civarı birşey olsa gene üzülmeyeceğimde 1 tb lık gitti :S
neyse yeni bir tane alıcam.
Ben diyorumki harici olarak alayım, hem kutusu var , hemde lazım olursa biçimlendirip pcde tekrar kullanırım?
Cevap
1Cevap
edilemez.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?