Ama yalnız birine EİG verebiliyoruz ne yazık ki... 😞😞😞
Bu arada kızlardan da bir şeyler bekledim ama... yok... 😢😢😢
Bilgisayarın her alanında uzman olmak sıkıntılı bir durum hedef belirleyerek veya yaşantınızda bilgisayarı hangi alanda kullanacaksanız o konuda uzmanlaşmalısınız. Örneğin yazılım-web tasarım gibi alanlarda ilginiz var ise algoritma ve basit bir dil öğrenerek bu işe başlayabilir mantığı kavradıktan sonra kendi çalışma alanındaki dilleri öğrenebilirsiniz. Ağ kısmında uzmanlaşmak istiyorum diyorsanız işiniz biraz daha zor ancak eğlenceli olacaktır. Bilgili bir kullanıcı olmak istiyorsanız Güncel işletim sisteminiz için eğitim dökümanlarını web üzerinden bulabilirsiniz. İşletim sistemiyle birlikte algortima ve dil çalışmak size oldukça şey kazandıracaktır. Kolay Gelsin :)
Çok teşekkür ederim yorumlarınız benim için çok değerli şu an 😊😊😊
hepsini bilmenin imkanı yok herkes tek bir alanda uzmanlaşıyor web bile artık 6-7 ayrı branşa ayrıldı web grafik, web yazılım, web geliştirme, web analiz (seo vs.) sen bilgisayar hakkında yüzeysel bir bilgiye sahip olursun, ki bu olmalı zaten ama yalnızca bir konuda uzmanlaşabilirsin ben front end developerim ama aynı zamanda hem yazılım hem IT hem grafiker olamam imkansız bu. varsa sorun sor yazın çok uzundu okuyamadıdm.
Peki tek tek sorayım o zaman. 😊😊😊 Siz de haklısınız şimdi. Ama ne yapayım. Toptan sormak zorundayım... 😞😞😞
Mesela nereden başlamalıyım? Dedigim gibi hiç anlamıyorum mesela sadece internete Bağlan program indir program kullan öyle yani.
Mesela ms office i mi detaylı ogrenmeliyim ilk olarak?
sadece office bilerek bir meslek sahibi olamazsın o günler geride kaldı artık teknoloji çok ilerledi word ve exceli az çok bildikten sonra bir branş seçmelisin ya yazılım (çok büyük paralar dönüyor) ya grafik (kadınların genellikle seçtiği branş) ya da IT (kadınlar bu sektörde çok nadirdir) nerde başlamalısın? soru basit gibi gözüksede zor bir soru ilk öncelikle ne istiyorsun amacın ne nelere yeteneğin var bu gibi soruların cevabı senin ne istediğini gösterecek.
Açıkça söylemek gerekirse ben kadınların az olduğu bir branş seçmek istiyorum çünkü secinirligimi arttırmak istiyorum. Eğer bir kadın olarak digerlerinden bir farkın olursa daha kolay iş kapıları sana açılır çünkü mantık olarak.
Mesela IT de neler var daha detaylı anlatirsaniz sevinirim. IT olması için neler öğrenmem gerekir?
Yazılım da olabilir yazılım yazmayı hep eğlenceli bulmusumdur.
IT sistem uzmanlığı demektir daha çok mekanik ve teknik konularda uzmanlaşman gerekir bilgisayar donanımı ve yazılımı hakkında bilgili olmanı gerektirir PC kurulumu format atmak gibi değil daha ileri bir iş Sistem kurmak bir şirketin sistemini ele alacak olursak şirketteki bilgisayarların birbirleriyle iletişimini sağlayacak yapıyı oluşturmak mail server kurmak web server kurmak taleplere cevap vermek arıza bulmak ve gidermek gibi ama günümüz türkiyesinde IT uzmanlığı alanında kişinin cinsiyetinede önem veriliyor bu kadındır yapamaz gibi bir algıda mevcut bana kalırsa front end developerlık sana daha uygun (bu şu meale geliyor; web sitesi yaratmak) front end developerlar grafiker ve yazılımcı arasında birer köprüdür.. grafikerden dosyayı alan front end o dosyayı tıklanabilir web formatına dönüştürdükten sonra yazılımcı arkaplanda yazılımını yapar komple ekip işi joker ve günümüzde yükselen trenddir front end developerlik maaşlarıda çok iyi.
Hımmm. Kursu falan var mı front end developerligin? Yoksa ille de Üniversiteye mi girmek zorundayım? 😨😨😨
Su anda yeniden üniversiteye girmem imkansız çünkü zaten üniversite öğrencisiyim.
ben üniversitede öğrenmedim evet kurslarıda mevcut bilge adam gibi uçuk bir fiyata bu eğitimi alabilirsin bilge adamdan daha kaliteli ve daha ucuz kurslarda mevcut yalnızca front endlik değil yanında grafikte öğretirler ama internetten öğrenmek istersen eğer sana bir yol haritası çizeyim
ilk önce öğrenmek gereken diller
HTML
CSS
jQuery
daha sonra az biraz grafik bilgin olsa tadından yenmez
Web için photoshop
bunları öğrendikten sonra devamı kendiliğniden gelir sen üstüne istesende istemesende koyarsın.
Peki ya java, python , c# ?
Bunlar sonraki etapta mi?
Ups , Özür 😊😊
Çok teşekkür ediyorum 😊😊😊
Yorumlarınız benim için çok değerli şu an 😊😊😊
sen bilgisayarı sanırım kazanç elde etmek için iyi kullanma amacında değilsin pc sende biraz hobimsi bir durumda. ben ve ekibimiz sana yardımcı olabiliriz nerden başlayabilirsin konuşuruz ne biliyorsun ilk önce onu bilmemiz lazım
sen bilirsin
torrentoyunindir'in moderatörüyüm sitede herhangi bir sayfada gelip seslenirsen konuşabiliriz.
Aynen belki ek gelir elde etmek için olabilir ama. 😊😊
Önerin için çok teşekkür ederim 😊😊😊 aklıma takılan bir şey olursa sorabilirim dimi?
sorabilirsin yani 15 kişiyiz içimizde oyun yapımında görev alan arkadaşımızdan tut, site kurma, donanım bilgisi, yazılımsal... uzar gider. her türlü şeyi gelip sorabilirsin yardımcı olmaya çalışırız bildiğimiz kadarı ile ama site büyük ve kalabalık profilinde isim olarak buranın ismi yazarsa iyi olur bulmam için sitede günlük 2000 civarı yorum oluyor :)
Ok dir Teşekkürler 😊😊
Cevap
9Cevap
Java veya Python ogrenmekten basla dil olarak. Office kolay ogrenilir sadece excel'de script yazmak biraz karisik onuda halledersin.
Teşekkürler tavsiye için 😄😄😄
Peki bu programlama dilleri (Java, Python) evde ne kadar öğrenilebilir?
veya kitapla mi öğrenilmesi gerekir? Tavsiye kitap var mı? Hani şöyle basit dilli giriş seviyesi kitabı falan. Veya öğrenmek için her hangi bir dokuman...
Evde ogrenebilirsin kitap alip, internette de bir suru Turkce ve Ingilizce rehber var. Google'da ararsan dolu dokuman bulursun. Tabi kursa gitmek daha iyi ama evde de ogrenilebilir. Java ve Python'dan sonra C#'da ogrenebilirsin ya da direk onla baslayabilirsin. Hepsinin farkli uygulamalari var, bir tanesini secersin:)
Uygulamaları ve bunlari öğrenmek için indirilebilecek program isimlerini de verirsen gerçekten iyi olur. 😊😊
Java icin Eclipse, C# icin Visual Studio, Python icin PyCharm. Torrent olarak indirebilirsin www.kat.cr den. Yazmak icin environment bunlar. Ogrenmek icin de kitap alabilirsin ya da google'a mesela C sharp ogrenmek yaz cikar bir suru rehber:).
Tamamdir çooook teşekkür ediyorum 😄😄😄
udemy sitesine bir gözat html java her türü programlama derslerinin videoları var ama baya emek harcanan lazim
Udemy paralı ama ya 😢😢
Değişti o değişti 😔😔😔
Bilmiyorum tam olarak ama yanlış hatırlamıyorsam en ucuzu 12 $ falandi
Aynen 😞😞😞
Yardimci olabilirim mesaj atman yeterli yavas yavas anlayacagin sekilde anlatabilirim
Allah razi olsun ne diyeyim 😊😊
Ben Bilgisayar Öğretmeniyim ilk kez bilgisayar meraklısı bir bayan görüyorum :D :D
Niye ki? 😊😊😊
Ama gerekli öyle deme yaa 😕😕😕
Ahahah 😂😂😂
Sorumu okudun mu? Cevap yazabilir misin? Sen de usengeclik yapma bari 😄😄😄
Kurslara felan gittn mi? Aslında en iyisi PCC programciligi bolumu
Yok işte gidemiyorum şu an öğrenciyim bu sene sıkıntılı biraz maddi açıdan birde
O yüzden sormuştum
internetten araştırdın mı? illaki vardır öyle şeyler okuln kursları olur biide onlarıda araştırr
Html kodlama öğren ve başlangıç olarak en az 1 tane programlama dili öğren c# olabilir
Java diyorlar mesela kodlama dili öğrenme olarak sen ise c# dedin? Neden c# ? Nasıl bir avantajı var bu dili öğrenmenin?
Html zaten gerekli.
Yorumun için teşekkür ederim bu arada 😊😊
Teşekkürler. Şu anda kafamda bir şeyler oluşmaya başladı.
Birde algoritması öğrenmek için program tavsiyesi var mı? Mesela şu programi indir algoritmayı öğrenmek için... diye
Tamam ama unutmayın lütfen 😄😄😄
İyi o halde gene buraya yorum yazarsın 😉😉😉
tamam cook teşekkür ediyorum 😊😊😊
Öncelikle Yeni Bir Bilgisayar Topla
Okumadım çünkü bir yazılım uzmanıyım
Bilgisayar mühendisliği mi okudun?
Hmm iyiymiş 😊😊 peki okumaya madem useniyorsunuz , ben de tek tek sorarım o halde 😄😄😄
Mesela ilk olarak nereden başlamalıyım? Ne tür bir şeyi öğrenmek daha kolay olur? Yani evde kendi çabalarımla öğrenmek açısından.
Mesela kendi bilgisayarımi almak biraz daha sürecek , ille de kendi bilgisayarımın mi olmasi gerekir?
Önce tam olarak ne öğrenmek istiyorsun bilgisayarın tamamını öğrenemezsin bu mümkün değil çünkü her gün gelişen ve değişen teknoloji takip edilemiyor.
Bilgisayar 2 temel e dayanır
1) Yazılım
2) Donanım
Bunlarda kendi içinde ayrılır ör/ Java, Htlm, script, vss en temel nokta yazılım öğreniceksen tek bir dilden başlaman lazım. Şu an en popüler java ve aramıza yeni katılan android.
Evde öğrenme konusuna gelince evden daha iyi hiç bir yerde öğrenemezsin çünkü bu işin bir mantelitesi yoktur. Hocaları kitapları fasa fiso aç yotubeden öğren dene sorun üret çöz.
Bilgisayar konusunda ise eğer bilgisayarın yoksa almalısın silahsız savaşamazsın
Güzel laf.. silahsız savasamazsin.. 👍👍👍
Her neyse şimdi benim java öğrenmem daha kârlı olacak gibi görünüyor...
Peki ya HTML? Her yerde çok sık duyuyorum. Ve kodlamaları falan gerçekten kafamı karıştırıyor 😞😞😞
Zaten mesleğim gereği MS Office öğrenmem lazım , garanti.
Mesela bankacilik , finans ve yönetim sektörleri için hangi programlar önemlidir bir de?
Java ile başlaman zor ama karlı olacaktır sana para getirisi çok zaman almaz.
Html yazılımların atasıdır. İlk alfabe gibi. tabiki öğrenmen iyi olur ama Şu an kullanılmıyor bile çünkü yavaş ve büyük boyutlu.
Bankacı olarak ms office bisen yeter excelde toplama çıkarma felan ama öyle şeyler söylüyorsunki birbirinden uzak iki dal
Ya orası öyle ama gerçekten Bölümüm farklı olsa bile bilgisayarı seviyorum ve bu aleti bilmemek beni çok uzuyor. Ve kendime ait bir bilgisayarım olsa dediğin gibi işin bir yerde ucundan tutacam ama şanssızlık ki henüz yok 😞😞😞
Ve kendimi bu alanda da geliştirmek istiyorum ve artık kimseden yardım almak istemiyorum... kendi işimi kendim görmek istiyorum. Kimseye muhtaç olmamak... yani en azından temel bazı şeyler için...
Eğitim al
Paran varsa tabii 😞😞😞
1-2 sene sonra desen ok ama şimdi çok zor 😟😟😟
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?