Bilgisayarda uzman olmak için neler yapabilirim?

Merhaba arkadaşlar.
Benim sorunum şöyle: Yavaş yavaş da olsa teknoloji çağında yaşadığımızı, bunun sonucu olarak da teknolojiye hakim olmanın önemini kavrayabiliyorum.
Ve sorum şu : Bilgisayarda uzman olmak için neler yapabilirim? Bilgisayarliktan uzmanlıkan kastım şimdilik bilgisayar terimlerine OT gibi bakmamak. İyi kötü internet , bilgisayar, web tasarımı , yazılım kodlama... vs. Bilgilerine sahip olmak. En basitinden geçen blog adresi açtım , orada bile yazılım kodlamaları falan çıktı. Yok html bilmem ne bilmem ne... Öküzün trene baktığı gibi baktım... 😞😞😞
Şimdi şu sorulara cevap verirseniz çok sevinirim :
- bu sorun için neler yapmalıyım?
- nereden başlamalıyım? MS Office bilgim normal hatta vasat denilebilir, internet bilgim de normal sıradan bir insanın bildiği gibi.
Mesela hangi konulardan? İlk önce ms office falan mı öğrenilmelidir yoksa programlamayı öğrenmeye direkt geçilebilir mi?
- ille de bilgisayarı öğrenmek için kendi bilgisayarımın mi olmasi lazim? Su anda babamın bilgisayarından giriyorum bilgisayar kullanacagim zaman ve kendi bilgisayarımi almam da biraz daha sürecek gibi.
- kitaplar bu konuda ne kadar faydali? Tavsiye kitaplarınız var mı?
- şu anda kursa gitme imkanım yok , o yüzden hangi bilgileri ve programları evimde kendi çabalarımla öğrenebilirim?
- hangi programları evden öğrenmek zordur peki?
Ve faydalı başka Bilgileriniz ve önerileriniz varsa da paylaşabilirsiniz... şimdiden teşekkür ederim...
Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaslar hepiniz birbirinden faydali seyler yazmışsınız hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum 😊😊😊
Ama yalnız birine EİG verebiliyoruz ne yazık ki... 😞😞😞
Bu arada kızlardan da bir şeyler bekledim ama... yok... 😢😢😢
Bilgisayarda uzman olmak için neler yapabilirim?