Dünya kaç yıldan beri vardır? Merak ettim ve bunu insan oğlunun bilmesi mümkün değil midir?
Allah Kurani Kerim de neden bildirmemiş?
Allah Kurani Kerim de neden bildirmemiş?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Allah ın ey kullarım üzerinde yaşadığınız dünya varya 4.5 milyar yıllık biliyormusunuz gibi bir ayet yollaması saçma olurdu dimi tövbe haşa:)
evren okadar büyük o kadar büyk o kadar büyükki sürekli yıldızlar ortadan kaybolup yeni yıldızlar oluşmakta yeni güneş sistemleri diyebileceğimiz sistemler oluşmakta sürekli bir yenilenme süreci vardır.Evrenin yaşı yaklaşık 15 milyar yıldır dünyanınki ise 4.5 milyar yıl.Yaratan kurban olduğum Allah ol dese şu anda ki mevcut konum anında oluşurdu ama asıl önemli olan Allah ın sonsuz kudreti varken neden safhalar halinde yaratmış bizim bunu idrak etmemiz gerekiyor.Peki neden böyle 15 milyar yıllık bir süreç?Cevabı aslında basit.Bizim dünyaya geliş amacımız Yaratana kalu bela da verdiğimiz sözün ne kadar eri olup olmadığımızı ispatlamak.Bunun için kalpten bir inanç gerekli öncelikle.Yaratanda bizim Onu görüp iman etmemizi ve kendimizi kurtarmamız için o kadar güzellik nimet vermiş ki... Adeta gözümüze soka soka yaratılış alametleri göstermekte ve bizim iman edip kulluk vazifemizi yerimize getirmesini istemektedir.
Sonuç olarak dünyanın bu denli uzun bir sürede yaratılmasında ve yaratılışın bilimsel temellere dayandırılmasındaki en temel amaç ,olayın fiziksel ve diğer fen bilimlere dayandırılıp Rabbimize iman etmek için aklımızda herhangi bir sorunun kalmaması içindir.
Jeologların edindiği kapsamlı ve geniş bilimsel kanıtlara dayanarak, Dünya'nın yaşının yaklaşık 4,54 milyar yıl (4,54×109 yıl) olduğuna karar verilmiştir. Bu sayı; bilinen en eski karasal minerallerin yaşı (Batı Avustralya'nın Jack Hills bölgesinde bulunan küçük zirkonyum kristalleri) ve Güneş Sistemi'nin yaşı (meteor parçacıkları ve Ay'dan gelen örnekler üzerinde astronot ve paleontologların yaptığı radyometrik ölçümler sonucunda ortaya çıkan sonuçlar) arasında sağlanan uzlaşma ile ortaya çıkmıştır.
Zirkonyum kristalleri üzerinde yapılan radyometrik tarihlendirme dünyanın en azından 4,40 milyar yaşında olduğunu ortaya çıkarmıştır.
link
Kuran'da neden yazmadığını belirtmemişsin. Eksi
link
her şeyi allahtan beklemeyin, google var elinizin altında...
Cevap
10Cevap
Bilmemiz gereken bir şey değildir , yada kendi çabalarımız ile öğrenmemiz gereken bir şeydir ki bilim adamları araştırmalar yapmışlar tahmini rakamlar var .
floydian cevap vermiş.
bir de, hayrettin karaman veya diyanetten bir yetkili bu sitede üye değil. boşuna cevap beklemeyin.
Bu 6. Zion.. Yıkılacak, 7. Zion inşa edilecek..
Yıl olarak bi tahminim yok ama..
4 milyar civarında olmalı. ama buna rağmen genç bir gök cismi kabul edilir.
bilsen napcan. bana göre dunya 30 senedir var. sana gorede yaşın kadar. Allah sana herseyi bildirecek mi ? bildirse napcan ?
4,5 milyar yıl olara biliyorum ve evrenin yaşıda ortalama 13 milyar yıl
Hikmetinden sual sorulmaz
Ben 24 yaşındayım dünyada 24 yaşında bana göre.
4-5 milyar yil olmali..
5.5 milyar yıllık olduğu varsayılmaktadır.
8 milyar diye duydum
Sekiz.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar