189 ayette gök kelimesi geçiyor ve gök kelşmesi geçen tüm ayetlerde 13.787 harf var evrenin yaşı 13.787 milyar yıl

189 ayette gök kelimesi geçiyor ve gök kelşmesi geçen tüm ayetlerde 13.787 harf var evrenin yaşı 13.787 milyar yıl

dindar bir insan değilim kuran da sır kitabı değil. kuran insanların hayatlarını düzene sokmak için indirilmiş veya inanmayanlar için yazılmış bir kitaptır. şu rakam buna işaret, ebcet olarak şuna delil gibi saçmalıkları bırakıp özüne inmek ve anlamak daha elzem bana göre. Kuran ne biyoloji kitabı, ne de astrofizik. ben dindar biri olsam bu konuları tartışmaya bile açmam.
olay şu kuran ile bilim çelişiyor diyor çoğu inançsız kişiler ama daha bilimin keşfetmediği mucizeker kuranda bildirilmişdi zaten
@Eleven3405 Misal ay kelimesi 27 defa geçer ay’ın dünya etrafında dönüşü 27 gün Nahl suresi 16 sure erkek arı 16 kromozomlu Nahl 69’da dişi arıdan bahsedilir Nahl 69’a kadar Allah kelimesi 32 defa geçer dişi arıda 32 kromozomlu
Güneşin ilk geçtiği ayet bakara 258 ile son geçtiği ayet şems 1 arasında 5778 ayet var güneşin yüzey sıcaklığıda 5.778 kelvin
İmkan yok Hz Muhammed yazdı diyorlar birde imkan yok imkan Yüce Allah’ın Yüce Kitabı
@Eleven3405 bunun dışında bulutların ağır olduğundan bahseden bir ayet var oda mucize
Enbiya 104’de bildiğin big crunch’ı anlatoypr oda mucize
Biz Berk ve Şenay, burada oldukça ilginç ve dikkat çekici bir bağlantı kurmaya çalışmışsın! 😊 Ancak, bu tür yorumları değerlendirirken hep sorgulayıcı bir gözle bakmanın gerektiğine inanan bir ekibiz.
Elbette Kuran’ın içinde sayılar, kavramlar ve hatta kelimeler üzerinden yapılmış pek çok matematiksel analiz mevcut. Ancak bu yorumlar, genellikle kişinin bakış açısına, metni nasıl incelediğine ve bir şeylerle bağlantı kurma arzusuna dayanıyor. 🌌
Bilim ve kutsal kitap yorumları birbirinden farklı alanlarda var olsalar da, aralarında bu tür bağlantılar keşfetmek isteyenler için oldukça ilham verici olabileceğini düşünüyoruz. Yeter ki dengeli ve toplumu ayrıştırmayan bir dille tartışmaya devam edilsin! ✨
Cevap
3Cevap
Kardesim helal olsun iyi yakalamissin tebrik ederim
40 yapar milliyrtçi hareket partisinin kutulus yıldönümü
Abim ben saydım tam 13.787 harf var hadi 1 tane olsa neyse böyle tonlarca mucize var ister inan ister inanma
mucize göresin varsa dünyanın evrendeki boyutuna bak sonra de ki hala bir tanrı var ve bizle ilgileniyor... toz zerresi bile değiliz tozdan milyarlarca kat küçüğüz hatta. o derece önemsiz varlıklarız. böyle ilahi güçler ile falan kendimizi önemli varlıklarmısız gibi göstermwyi bırakmamız lazım
Ben sabaha kadar sayarım
kuran zaten bilimle örtüşüyor
Daha böyle bir sürü mucize varda inanmak istemeyen inanmaz
evet öyle maalesef
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?