Bahsedilen 6 günün, bizim bildiğimiz 6 gün olduğunu sanmıyorum. Belki 6 gün, bizim bildiğimiz milyarlarca yıldır. Dünyanın oluşumuna gelirsek, oluşumunu 4.5 milyar yılda tamamladı, hatta devam ediyor bence.
Valla depremler 250 yılda bir büyük şiddette oluyor o da kita oluşumunu ve sekillenmesini Bi yarım metre kadar değiştiriyor.. Kanıtlar hangisine yakın sence (bu daha basit bir örnek sadece)
Orada belirtilen gun ile reel anlamadaki milyarlarca yil seni yaratanin zaman icerisinde zaman yaratabilmesinden kaynaklaniyor. Gordugun ruyalar gibi dusun, sana cok uzun geliyor ama aslinda bir kac saniye.
Merakiniz için sizi kutluyorum popülasyon 3-2-ve 1 olmak üzere evrenin oluşumunda büyük ölçüde yaratılışın kaynağına cevap olarak oluşumunda meydana gelen yıldızlardir tabi çok çok yüzeysel geçiyorum
Akıl önemli bir şey tabi olmadığı zaman at gözlüğü takıyorsunuz 1400 yıl önce inen bir kitapta günümüzdeki gün kavramını bekliyorsunuz hayırlı akşamlar dicem ama siz hayıra da inanmazsınız 😅 maymunlara selam diyim bari 😅
Bu aşağılama girişimlerinden de haberdarım. Musa'nın denize ikiye yarması, Yunus'un balığın karnında 40 gün durması, İbrahim'i ateşin yakmaması gibi pek çok mucizeyi akılla bağdaştırabilen bir dindar kitle varken, benim akılsız olmam gerekiyor onlara göre.
Öncelikle ne denildiğinden ziyade, nasıl denildiği de önemlidir. Bilimsel araştırmalar sonucunda mı deniliyor yoksa herhnagi bir inanç kitabının hayal gücüne dayalı oluşturduğu efsanelerle mi deniliyor, bu önemli. Kaldı ki bilim, maymundan geldik demiyor. Primatlardan gelindiğini söylüyor ve bunu da evrimsel süreçlerle deney ve gözleme dayalı olarak açıklıyor. Bir arkadaşım arkeolojik kazılardan gelen kafataslarını temizleyip raflara dizme işini yapıyordu. Bana orada da kafatasları üzerindeki değişimleri göstermişti. Örneğin çok daha eskilerdeki insan formlarının kafatasları çok daha büyük ve çenelerin çiğneme işlevi gelişkin değil. Fakat zamanla kafatası küçülüyor ve çene de küçülerek çiğneme işlevini çok daha iyi yapıyor ve bugünkü görünümüne kavuşuyor. Bunları görmüştüm.
1- evrim neden devam etmiyor o zaman? 2- her hangi bir şey en küçük dahi olsa kendi kendine dışarıdan bir fail olmadan nasıl olur? 3- Bir olan Allahı kabul etmeyip her bir atoma , bileşene akıl , irade , güç vermek ne kadar bilimsel? Sonuç : ister bilim de ister Din için safsata gerçek birdir değişmez Fâilsiz Fiil olmaz
Evrimsel süreçler devam ediyor. Her yıl 40 bin tür ortadan kalkıyor ve bin yeni tür ortaya çıkıyor. Bu türler zamanla evriliyor. Evrim olmuş bitmiş bir şey değil. Eğer milyonlarca belki milyarlarca yıl daha bekleyebilirsek insanın da evrildiğini görebiliriz. Çünkü insan bugünkü formuna da çok uzun bir sürede ulaştı.
1- diğer 2 soruma cevap vermedin 🙄 2- nesillerin tükenmesinin sebebi evrim değil doğanın dengesini bozan insanlardır başta küresel ısınma olarak 3- ya nolur her yıl ortaya çıkan 40 bin türü sayar mısın 😅 hani bilim konuşacaktık 🤣
Zaten evrimsel süreçlerde insanın payının olduğu ve olmadığı durumlar var. Örneğin dinazorların ortadan kalkmasında insanın payı yok. Ben burada 40 bin türü tek tek araştırıp saymaya kalksam bitmez. Bunu beklemen işi yokuşa sürdüğünü gösteriyor. Bilimsel meselelerle çok ilgiliysen araştırıp kendin say. 39 bin çıkarsa, benim haksız olduğumu o zaman söyleyebilirsin 🙂 bu sayıya takılman komik geldi. Esas anlatmak istediğim şeye odaklan : birçok türün ortaya çıkıp, birçok türün de ortadan kalkması zaten evrimsel süreçlerin devam ettiğini, olmuş bitmiş bir şey olmadığını gösteriyor.
1- hala diğer 2 soruma cevap veremedin 🙄 2- Nasrettin hocaya sormuşlar gök yüzünde ne kadar yıldız var? Cevaben demiş eşeğimin tüyleri kadar inanmazsanız sayın demiş 😅 yani komik olan ben değilim maalesef burada sensin 🥹 3- evrim yoktur eviren çeviren vardır Bir olan Allahı kabul etmeyen tüm atomlara tapmak zorundadır ! Atomlara tapmanın adı bilim değildir Bilim avaz avaz bağırarak der ki : Bu mükemmel yaratılış , bu ölçülü işler , bu kadar hızlı işler , bu kadar sanatlı canlılar ( say say bitmez ) KENDİ KENDİNE OLAMAZ… Yapan biri olmak zorundadır tesadüfün işi olamaz… bu kadar ince işlere tesadüf kendi kendine oluyor diyen biriyle zaten bilim konuşulmaz… hadi iyi geceler