Format cd sinden format atmak ile fabrika ayarlarına döndürmek arasında ne fark var?
Lütfen sadece yardımcı olacak olanlar yazsın.
Lütfen sadece yardımcı olacak olanlar yazsın.
Format daha yararlı fabrika ayarlarına döndürürsün olan arızaların giderilmeyeceğini düşünüyorum ve eski dosyaları illa ki bir yerde saklar..
Eğer ki saklamazsa komple siler formatta istediğin kısma atabiliyosun c/d olarak..
Ayrıca daha fazla alan açabiliyorsun daha yararlı olcaktır senin için biliyorsan..
Şahsen formattan yanayım.
Yanlış bir dosya sildiğimde ise sistem geri yüklemeyi kullanıyorum :)
dvd veya flaş ile format atmak veya RECOVERY ile atmak aynı şey sadece RECOVERY kendi driver yazılım program vs kendisi yükler windows etkinleştirme vs otomatik yapar ama yüklenmesi uzun sürer genelde laptopların cogunda RECOVERY vardır istersen RECOVERY silip normal boot ile istedigin windowsu kurabilir kendin anakart, ses, ekran kartı, ethernet, wifi,3.0 usb driverlerini indirip kurabilirsin tabi anlıyorsan.
elimde 4 gb lık usb var sistemler 7-8 gb hep
Cevap
7Cevap
fabrika ayarlarına döndürme kısmında diski tümüyle temizlediğimizde bir fark yok. eğer cihazın recovery si yani fabrika ayarlarına geri dönme seçeneği varsa kesinlikle onu tavsiye ederim. diski sürekli biçimlendirmek cihazın ömrünü kısaltır
Fabrika ayarları derken RECOVERY'i kastediyorsan o zaten formatla aynı şey.. Sadece DVDden değil, kendi içindeki yedekten yüklüyor.. Tek fark bu..
Fabrika ayarı siliyor. Ama format o eski sistemden bişey bırakmıyor yeni bir sistem oluyor. Fabrika ayarı eski sistem sadece siliyorlar.
fabrika ayarı bir nevi formattır. recovery ile yapıyorsan anlamı; bilgisayarı ilk satın aldığın duruma çevirir.
o zamanki işletim sistemi yüklü olur yani öyle mi?
yukarıdaki de yapamazsın fabrika ayarı demiş.
bie de nette okudum 4-6 saat arası sürer yazmışlar o kadar sürüyor mu?
Formatta disk komple silinip, yeniden biçimlendiriliyor. Fabrika ayarları ise sadece sistemi tekrar kuruyor.
Kullandığın Windows sürümü ne
win7
Format çekmen gerek fabrika ayarlarına alma diye birşey söz konusu değil ancak restore olayı var o da belirli bir zamanda alınmış olan yedeği geri yüklersin ama programları güncel olmaz. en sağlıklısı format bu arada format sonrası sürücü yüklemesi yapman gerekiyor internetten win 7 kurulumu ve sürücü yüklemeyi araştır böyle ben de anlatamam
yapılabiliyor fabrika ayarı neden söz konusu değil dedin ki?
Yazılım geliştiriciyim :) detaylı olarak anlatmamı istersen anlatırım öğretirim
analtırsan sevinirim.
Fabrikasına gönder onlar halleder
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar