Bilgisayarınızın içini açıp kurcalayabilir ya da parça değiştirebilir misiniz? 16 gb ram ve 500 GB SSD az geldiği için ramleri değiştirip yeni bir SSD daha ekledim. 🤔

Bilgisayarınızın içini açıp kurcalayabilir ya da parça değiştirebilir misiniz? 16 gb ram ve 500 GB SSD az geldiği için ramleri değiştirip yeni bir SSD daha ekledim. 🤔

Evet, çok yaptım da kendi bilgisayarım dışındaki bilgisayarla dokunmuyorum. Ben daha hayatımda ilk defa bilgisayarım olduğu zaman kurcalayacağım diye 1 ayda mavi ekran verdirdim laptoba KLJSADLSKJFLAS
Öyle öyle öğrendikde, başkasının laptobunda olursa uğraşamam, o riski almıyorum. Donanım kısmı çok saçma, toz yumağı bile bazen olur olmadık yerlerde sorun çıkartabiliyor.
Emanet malın canı bir sıkımlık oluyor 🤣 ben de o topa girmiyorum
aynn gerek yok :d
Cevap
11Cevap
Ram ayda ssd gibi parçaları değiştiririm ya da ekran kartı, ama tamir gibi ileri seviye şeyleri yapamam bilgisayarcıya götürürüm
Kurcalarım da artık ilelebet hayır beklenmez o bilgisayardan ruhuna fatiha ajajsjdjfkfkfkfkgkg
Nasıl bilirdiniz rahmetliyi :P
Kanka içinden bile geçerim.
Aldığım PC’ye 1 tb m2 ssd ve 16 olan ram’i 32 yaptım.
Masa üstü montaj yapmak basit zaten ( sıvı soğutma dahil )
Bana da yetmiyordu 32 GB ram aldım direkt 32 GB ram tek entegre olarak alıp 8 GB ile birlikte 40 GB da yapabilirdim ama HP net bir şey söylemedi 32 GB a kadar destekliyor dedi. İki entegre daha hızlı çalışır diyerekten aldım 16 li iki adet, SSD de 500 GB takmışlar o da yetmiyordu. 5K girdi bana 🤣
Kanka HP zaten 40 desteklemıyor. Bende de HP var 32 üstüne çıkacaksan dual 64 gerekıyor.
Ohhh yarasın kanka 😂😂
dedim önce işletim sisteminden dolayı mı acaba diye sordum donanımsal mı işletim sisteminden kaynaklı mı diye donanımsal dediler yapacağınız işi dedim :D ama en azından ram ve ssd takılması garantiyi bozmuyor o bakımdan iyi
12 yıldır kullandığım sapasağlam bir bilgisayarım var ama hiç içini açmadım ve parça değişimini kendim yapmadım sana da kolay gelsin kurban
Eyvallah genco mecbur yapıyoruz maalesef
Bilgisayarı açarım açmasına da , o bilgisayarı kurcalayıp parça falan ekleyip çıkarırsam bilgisayar çöp olur. Beceremem ben.
Baklavayi da beceremiyorsun sen neyi becerebiliyorsun 🤔
Pilav yapabiliyorum yer misin😂
Pilavı benim kadar güzel yapamazsın 😏
Hıhııı tabiii tabiii 😏
Pilavlari yarıştıralım 😏
Yarıştıralım bana uyar 😏😏
Anahtarına yarışırım 😏
Ne anahtarı🙄
Araba olur ev olur :D bedavaya ev araba almak güzel olur 😏
Hadi ya😏 ben sana anahtarlık alayım sen kendine ev araba alınca takarsın
Bilgisayarın içini tabi ki açarım ama toplayamam hatta parça arttırırım o derece anlamam. Gider yenisini almak zorunda kalırım.😂
Ne demişler ustanın iyisi parça artırırmış 🤪
En iyi demedim ustanın iyisi dedim o kaç parça artırdığına göre değişir 🤪
İhtiyaç oldukça evet.
Ben de 990 pro aldım geçenlerde.
Samsung bu SSD işinde çok iyi.
Ona baktım 4k civarıydı. O kadar hıza ihtiyacım yok zaten. Başka markalarda 980 fiyatına yazma hızı daha iyi olan vardı kioxia da iyi eski laptop a 4 yıl önce topladığım bilgisayara onun ssdlerini aldım eski Toshiba zaten. Önce açıp baktım laptop daki ssd ve ramlar Samsungdu hep ondan Samsung aldım ssdyi
ben riske girmeyi sevmiyorum yapamam da zaten
Eklemem, uzak duruyorum, tiksiniyorum.. Hayvancılığa yöneldim, teknolojiden uzak, talep edenlere de hayır hayır yok bilmiyorum anlamam!
Ellemem
Bilgisayarcı olmam dışında her hangi bir problem yok bence.
Yok o riske girmem.
Yaparım, yaptım da.
İnternetten baka baka yaparım
Her şeyini söküp takabilirim
Eski kasalarda yapıyordum
Yapamam
Nayirr aslaaa
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?