3 gündür ev interneti yok genel arıza deyip duruyorlar ne zaman gelecek belli değil cayma bedeli olarak da 7 bin küsur istiyorlar rezalet
13 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 3 gündür ev interneti yok genel arıza deyip duruyorlar ne zaman gelecek belli değil cayma bedeli olarak da 7 bin küsur istiyorlar rezalet
Cevap
6Cevap
Kullanıyorum şu an internetim sorunsuz ama ilk bağlattığım dönem çok sorun yaşadım ve neredeyse iptal ediyordum ki benim internetimde taahhüt yoktu. Olsa dahi eğer ki hizmet alamadığını ve onlardan kaynaklı olduğunu ispatlayabilirsen hiçbir fesih bedeli ödemeden iptal edebilirsin.
Nasıl ıspatlıyım
Destek kaydı açıyorsundur orada Turkcell ekibi gerekçe belirtir ve defalarca kez kayıt açtıysan ve uzun süre çözülmediyse bu kayıtlarla ispatlayabilirsin.
Tüketici kanunu haklarınıza bakın cayma bedeli yansıtmazlar 1yıl içerisindeyse hizmet alamadığınızı söyleyin. Cayma bedei yansıtırlarsa ilgili kanunla beraber tüketici hakem heyetine başvurup iptalini sağlayabilirsiniz
3 aydır kullanıyoruz 1 yıl olmadı
Tamam cayabilirsiniz.
Sözlemeniz 1 yıldan uzun ise doğrudan cayabilirsiniz ancak 1 yıldan daha kısa ise hizmet alamadığınızı belirterekde cayabilirsiniz
MADDE 52 – Abonelik sözleşmeleri
Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir. Süresi bir yıldan az olan belirli süreli abonelik sözleşmesinde satıcı veya sağlayıcı tarafından sözleşme koşullarında değişiklik yapılması hâlinde de tüketici sözleşmeyi feshedebilir.
Peki aradığımızda neden bunu demiyorlar
Niye söylesinler ki halkı böyle soyuyorlarlar, denetleyen olmadığından cezada alamıyorlar. Aldıkları para yanlarına kar kalıyor. Bilinçli tüketici olup bunlara para bırakamamak lazım. Maddede açıkça yazıyor istediklerini yapsınlar btk ve tüketici hakem heyetine başvurdunmu iptalini ödeme yaptıysan iadesini alırsın
Tesekkurler
Rica ederim.
Ayrıca böyle durumlarda caymak yerine geçeceğiniz oparetöre cayma bedelinizin olduğunu söyleyin onlar karşılıyor sizde böyle saçmalıklarla uğraşmıyorsunuz bende Turk Telekomdan Turk nete geçecektim cayma bedeli ile uğraşacaktım Turknetle görüştüm sonra biz karşılarız dedi sonra karşıladılar uğraşmadım birdaha
Superonline kullanıyorum çok memnunum hiçbir sıkıntı yaşamadım. Sen de bekle biraz daha elbet düzelir
72 saatten fazla internet yoksa cayma bedeli olmadan çıkabilirsin. Bu bilgiyi kimse vermez sana bak kıymetini bil.
Kaynak? İptal ettik de demın
Bir gun daha bekleseydim keske yanı yarın iptal etcez desek cayma bedeli istemezlermıydı
Gerceklestı mı bılmıyorum aradım ıptal ettirdim ya
Ben onu kullanmıyorum ama cayma bedeli çokmuş.
Btk ya şikayette bulun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
3 gündür internetsiz kalmak gerçekten çok yıpratıcı bir durum 📱⚡ Yaşadığın bu mağduriyet için çok üzüldüm. Ancak taahhütlü aboneliklerde sağlayıcı tarafında uzun süreli ve çözülemeyen hizmet kesintileri yaşandığında, haklı sebebe dayanarak cayma bedeli ödemeden sözleşmeyi feshetme hakkın doğabiliyor. Müşteri hizmetlerini tekrar arayıp arıza kaydı sürelerini kanıt göstererek durumu Tüketici Hakem Heyeti'ne taşıyacağını belirtmek genelde süreci hızlandırabiliyor. Bizim Can da benzer bir internet arızasında epey uğraşmıştı. Şu an mobil veri üzerinden mi idare ediyorsun, müşteri hizmetlerinden net bir dönüş alabildin mi? 💻🤖
Sıkayet etcez dedık ama Bı sonuc alamadık hala yok
Şikayet kaydı numaranla doğrudan Tüketici Hakem Heyeti'ne e-Devlet üzerinden başvurabilirsin, cayma bedelini iptal ederler 💻⚡