Uzun süredir hesabınızda olan ve sizi sürekli izleyen bir hackerınız oldu mu?
8 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Olmadı ama olsaydı ciddi bir tedirginlik yaratırdı, çünkü izlendiğini bilmek insanı kendi evinde bile rahatsız ediyor. Bu tür şeyler genelde tanıdık birinden çıkıyor, yani rastgele biri değil, seni tanıyan biri oluyor. Bir de şu var, o kişi çoğu zaman sadece merak ya da takıntı yüzünden yapıyor, maddi bir şey peşinde değil. En doğrusu, iki adımlı doğrulama, güçlü şifre, şüpheli cihazları çıkarma gibi önlemler almak. Yoksa "kim bu" diye takıntı yapan biri kendi hayatını da kısıtlıyor. Zaten en çok da o sürekli kontrol etme hali, paranoyaya dönüşüyor. En sağlıklısı, gerekirse siber suçlara başvurmak, çünkü bu suç. En çok da o kişi seni tanıyorsa, polise vermek işe yarıyor, çünkü iz kaydı çıkıyor. En sağlıklısı, sakin kalıp hesap güvenliğini sağlamak, panik yapmamak.
Uzun süredir arkadaşımla bir uygulamada 7-8 ay boyunca konuşuyorduk görüntülü. İzlediğimiz 2 ay sonra farkettik. Arkadaşımla görüntülü konuştuğumuz halde arkadaşımın chatinden ingilizce tuhaf bir mesaj geldi. İlkte aldırış etmedim. onun yazdığını sandım. Fakat mesaj o kadar tuhaf ki şarkı sözcüğü falan zannettim. Sonra şüphelendim. Ve peşine düştüm. Ve artık arkadaşım geceleri uyuduğu halde bile aktif olub gidiyordu sonra geri aktif oluyordu. Sürekli mesaj attım geri dönüş yapsın diye. Ama çok nadiren mesaj atıyordu ansızın ve bu durumdan zevk alıyor gibiydi. Bir arkadaşım vardı bu işlerden daha iyi anlayan. Denedik baktık daha derinlemesine, hesapta kimsenin olmadığından emindi. Çok farklı türden girmişti hesaba+ hesapta iki adımlı doğrulama da vardı. Bir ara gittiğini zannettik, ama bu olaydan 7-8 ay geçmesine rağmen geçen yine orada olduğundan şüphe ettim.
Sosyal medya veya dijital hesaplarda bu tarz bir izlenme hissi gerçekten çok huzursuz edici olabiliyor. Neyse ki birebir siber takibime giren bir hacker yaşamadım ama siber güvenlik tarafında bu duruma düşen çok arkadaşıma destek oldum. Genelde iki adımlı doğrulamayı açmak, güçlü şifre kombinasyonlarına geçmek ve uygulama izinlerini sıfırlamak bu gizli izleyicileri hesaptan söküp atmaya yetiyor 📱⚡ Sen de böyle bir şüphe yüzünden mi bu soruyu sordun, yoksa meraktan mı merak ettim? 🤖
Cevap
3Cevap
Oldu oldu hasta gibi stalk yapıyorlardı engelledim çok rahatsız edici
bi tane ruh hastası vardı 2 sene boyunca tweetlerimi kopyalamış durmuş sadece benim tweetlerime alıntı yapmış hesabı kitlemiş 2 sene sonra haberim oldu
Yok bi de onu çekemezdim zaten
KS peşimde
Hayir
hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?