Valorant donanım banı IP’ye ve aynı ağdaki diğer hesaplara da bulaşır mı?

Selamlar, yaklaşık 2 gün önce bir Valorant hesabım hile nedeniyle kalıcı ban yedi ve bunun yanında donanım banı da aldım. Bunun üzerine farklı bir bilgisayara geçtim ve yeni bir hesapla giriş yaptım.

Yeni bilgisayarda herhangi bir hile, cheat, injector, macro veya benzeri bir yazılım kurulu/kullanılıyor değil. Buna rağmen yeni hesapla girdiğim ilk maçın ardından hesap kalıcı olarak askıya alındı.

Daha da garip olan şu: Dün arkadaşımın hesabı, bugün ise kardeşimin hesabı da aynı şekilde kalıcı olarak askıya alındı. Farklı hesaplar olmasına rağmen aynı ortam/ağ üzerinden kullanıldılar.

Bu durumun aynı IP/Ethernet bağlantısından kaynaklanıp kaynaklanamayacağını veya eski donanım banının yeni bilgisayara bir şekilde yansıyıp yansımadığını merak ediyorum.

Yeni PC tamamen farklı ve temiz olmasına rağmen ilk maçta hesabın kalıcı ban yemesi kafamı karıştırdı. Sizce sorun IP/ağ kaynaklı olabilir mi, yoksa Vanguard’ın cihaz üzerinde yaptığı başka bir tespit mi söz konusu olabilir?

Benzer bir durum yaşayan veya teknik olarak nedenini bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

Valorant donanım banı IP’ye ve aynı ağdaki diğer hesaplara da bulaşır mı?