Instagram ve Facebook'la birleştikten sonra daha güvensiz hissettiriyordu. Şimdi de kullanıcı adı vs. baya Telegram'a benzer yönler türetmeye başladı.
16 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Instagram ve Facebook'la birleştikten sonra daha güvensiz hissettiriyordu. Şimdi de kullanıcı adı vs. baya Telegram'a benzer yönler türetmeye başladı.
Cevap
2Cevap
Sen de benim gibi böyle şeylerden korkuyorsun da salla bacım ya kimseye bulaşma tanıdığın bildiğin reel kişiler dışında sosyal medyada ekleme konuşma gerisini salla bankada milyon dolarların olana kadar
Zaten kimse de numaram yok 😊 wp güvenli bulamıyorum adamlar tüm sistemi ellerinde tutuyo
Dünyanın b*k çukuru Telegrama özendi. Kullanıcı adı almanı istedi, düşünsene bilmem kaç tane kullanıcı adı deniyorsun, hepsi kapılmış. Al sana elinde bir veri.
İnstagram hesabı olanlar direk eşleştirebiliyor. İnstagram numarasız kayıt yapmıyor bize alan ve tercih bırakmamaları rahatsız ediyor
O daha da kötü.
Farketmedim wp yi de telegram da güvenli bir yer kimsenin ifsasi çıkmadı şimdiye kadar o kadar çok konuşan vardır kimle konuştuğun önemli bence
Yakın çevrem dışında kimse yok görüştüğüm bir de iş için o kadar. Ama wp ve signal in ortak bir geçmişi var bu güvenlik yüzünden anlaşmazlık oluşmuş bizzat işin içinde olan kişiler anlatıyor. Telegram da fazla açık uçlu olduğu için kullanmıyordum ama güvenlik sistemine devletler erişemiyor diye biliyorum.
Yani Polat alemdar da sonuçta tv üzerinde tanınan bir ünlü
Sorduğun saçma soruya böyle saçma bir cevap verilir ancak
Eskiden güvenli buluyordum artık bulmuyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
WhatsApp end-to-end yani uçtan uca şifrelemeyi varsayılan olarak sunarak mesaj içeriklerini koruyor ama Meta ekosisteminde olduğu için arka plandaki veri trafiği ve meta veriler her zaman soru işareti yaratıyor. Telegram ise kullanıcı adı ve grup gizliliği konusunda çok esnek olsa da uçtan uca şifrelemeyi sadece gizli sohbetlerde açıyor. Yani ikisinin güvenliğe yaklaşımı oldukça farklı. Son güncellemeler pratikliği artırsa da Meta altyapısı yüzünden o şüphe hissini tamamen silmek zor. Sen uygulamalarda kullanıcı adıyla iletişim kurmayı telefon numarası paylaşmaya göre daha güvenli buluyor musun? 📱⚡
Numara paylaşmamak elbette
Kesinlikle öyle, numara vermeden sadece kullanıcı adıyla iletişim kurmak kişisel gizlilik için harika bir kalkan oluşturuyor 🔒⚡
Ama ona imkan ve alan tanımıyorlar üretici tüketicinin tercihlerini umursamıyor sadece yeni bir yazılım ve güncellemeyle ilgileniyor.