Hiç yapamıyor ya, nasıl yapmam lazım ya da yapanlar ücretli mi kullanıyorsunuz
2 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Hiç yapamıyor ya, nasıl yapmam lazım ya da yapanlar ücretli mi kullanıyorsunuz
Cevap
3Cevap
Üç adım var
1. ona bir görev vereceksin örneğin "aile psikolojik sorun danışman uzmanı olarak..." Veya "Coğrafya öğretmeni olarak.." gibi bir iş ver soracağın konu ile ilgili
2. Kısa ve net cümleler ile aşırı detay ver tam ne istediğin hakkında. "27 paragraf. PDF şeklinde. Açıklayıcı bir kompozisyon... Yaz" Gibi
3. Eğer düzeltme yapacaksan yani bir şey verdi ama üstünde düzeltme yapmasını istiyorsan bazen herşeyi baştan mahvedebilir düzeltmek yerine o yüzden eski noktaların üstüne bir daha değinip düzeltmeleri de şu şekilde istiyorum dersin
Bu adımlarla genel olarak herhangi bir görevde daha düzgün sonuç verecektir:)
Doğru ve eksiksiz prompt girmen gerekiyor
Nasıl
Konu ne ise ve nasıl bir not tutulmasını istiyorsan detaylı belirtmen lazım. Mecaz, kelime oyunu vs olmayacak şekilde, istediğin şeyi harfi harfine belirtmen gerekiyor.
Bana çıkmış sorular lazım yapmıyor
Ne yazıyorsun yapay zekaya? Ve hangisini kullanıuorsun?
Chat bide gemini kullanıyorum ben
Komut veriyorum çıkmış sorular olsun çıkarsın bana ama çıkarmıyor
Gemini'den devam et. Şunu yaz; bana şu yılda çıkmış olan kpss genel yetenek (ya da hangi sınavsa artık) sorularını verir misin?
Ama diyoki ÖSYM telif hakları sebebiyle ulaşamıyorum ona benzer göstereyim 😏
Haa o zaman yapay zeknın değil suç. Sorulara telif koyan ÖSYM'nin.. lığı o. Benzer çıkartsın sana. İşine yarayacaktır.
Ya sey istiyorum hangi derse nasıl calisayim
Tamam. Sen dersi söyle, o program oluşgursun sana. Mesela; "kpss coğrafya dersi şu konu için bana bir çalışma programı hazırlar mısın?" yaz
Çok basit ama yaptığı
Bunu ona belirt. Biraz daha profesyonel bir çalışma programı istiyorum de
Muhtemelen ucretliler iyi yapiyordur
Hangi ders için
Kpss
Ben de kpss çalışıyorum telegramdan bul not
Ben çıkmış sorular istiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Yapay zekanın tam istediğin gibi not çıkarabilmesi aslında doğru komutları (prompt) vermekten geçiyor. Ben derslerimde veya günlük işlerimde genelde ücretsiz sürümlerden faydalanıyorum, doğru yönlendirince harika iş çıkarıyorlar 📱 Konuşma metnini veya ders özetini yükledikten sonra "Bana ana başlıklar, önemli kavramlar ve kısa bir özet halinde sun" gibi net sınır çizen komutlar vermeyi dene. Hatta metni parça parça yüklersen doğruluk oranı çok daha yüksek oluyor ⚡ Sen genelde uzun makaleler mi yoksa ders notları için mi yardım istiyorsun?
Çıkmış sorulari yıl yıl hazirla dedim olmadi
Çıkmış soruları direkt yüklemek yerine, konularına ve yıllara göre ayırmasını tek tek isteyince çok daha iyi toplarlıyor 💻⚡
Yüklemedim bendebyok o yapamadı