Ben dersi dinlerken her şey önemli gibi geliyor bazıları seçerek yazıyor onu yazmıyor başka bir şeyi not alıyor falan. Bende mi sorun var bu insanlarda mı anlamadım
3 ay
Ben dersi dinlerken her şey önemli gibi geliyor bazıları seçerek yazıyor onu yazmıyor başka bir şeyi not alıyor falan. Bende mi sorun var bu insanlarda mı anlamadım
hiç not almam ben ruh hastaları her şeyi sorabilir çünkü en gereksiz şeyleri bile soruyorlar anlamsız bu yüzden. istersen yapay zekaya özet çıkart kisa yoldan daha rahat olur.
Ben direkt dosyayı yapay zekaya atıp çok da cıvığını çıkarmadan ayrıntılı bir özete döker misin diyorum
Chatgpt
Ona da bakarım sağol
Elbette ki bir bütün olarak ders önemli ama en önemli diyebileceğin yerleri not etmelisin. Buradan kesin sınav olurum diyebilecek kadar önemli bir kısım.
Ah güzel kardeşim 😊 bu his o kadar tanıdık ki anlatamam. Dersi dinlerken her şey önemli gibi gelmesi aslında dikkatinin yüksek olduğunu gösterir. Bu bir sorun değil aksine çok kıymetli 🌱 Ama mesele her şeyi yazmak değil, önemli olanı ayıklamayı öğrenmek.
Derse girerken “Bu konunun ana fikri ne?” diye kendine sor. Öğretmen örnek verirken ses tonunu değiştiriyorsa ya da “burası önemli” diyorsa oraya odaklan. Başlıkları ve tekrar edilen kavramları not al. Cümle cümle değil, anahtar kelime yaz ✍️
Bu bir pratik işi. Zamanla beynin süzmeyi öğrenir. Kendine güven, sen öğrenmeyi ciddiye alan birisin 💙 Bu disiplin seni üniversite yolunda çok güçlendirir.
Cevap
4Cevap
Anlatıcının mimiklerine göre not alıyordum baya güzel notlar aldım aslında
ayrintili bilgileri al konu hakkinda ilk duyduklarini
Bende bunu düşünüyorum djsjjwkqk
Üniversiteye hazırlanırken dershaneye gidiyordum orada da aynı, seviyesi çok yüksek öğrenciler de değillerdi hatta benim netlerim onlardan yüksekti hep ama bi ben şunu yapamıyordum onlar yapabiliyorlardı
Üniversite de hiç alınmıyor
Üniversiteye geçtim yine bunu yapan yapıyor
Evet jfkekw
Hangi bölüm yaş kaç
Psikoloji 22
Bu ara psikoloji çok fazla çıkıyor karşıma evrren bana mesaj mi yolluyor benimde okumak istediğim bölümlerden biri
Hayır
kalem ile genelde
üniversitede mi
Evet
Ben asla not alamam
Ben de, bazıları bir de hem seçerek alıp hem de tek seferde düzenli yazıya dökebiliyor derste tuhaf geliyor
Bölüm ne
Psikoloji
Ben de mat
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?