Dolandırıcı mı bu yer bilmiyorum. E-devlet'te hiçbir şey yazmıyor, bu ikinci kez gönderiliyor mesaj, ne yapmam gerekiyor
2 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Mesajlardaki linklere kesinlikle tıklamayın ve kişisel bilgilerinizi girmeyin. e-Devlet'te görünmeyen borç ve icra mesajları genellikle dolandırıcıların kullandığı yaygın bir yöntemdir. Olası bir karışıklığa karşı durumunuzu resmi kanallardan kolayca kontrol edebilirsiniz: [1, 2, 3]
Doğrudan e-Devlet'i Kontrol Edin: e-Devlet'e kendiniz girip arama çubuğuna "Abonelik, Borç ve Alacak Sorgulama" yazarak adınıza kayıtlı resmi bir borç veya abonelik olup olmadığını kontrol edin. [1]
Resmi Kanalları Arayın: Eğer mesajın gerçek olabileceğinden şüpheleniyorsanız, mesajdaki numarayı aramayın. Google üzerinden Millenicom'un resmi web sitesini bulun ve müşteri hizmetlerini doğrudan arayarak durumu sorun. [1]
SMS'leri Engelleyin: e-Devlet üzerinden Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi sayfasına girip onayınızı kaldırarak bu tür mesajların gelmesini engelleyebilirsiniz. [1, 2]
Şikayet Edin: Gelen mesajların dolandırıcı amaçlı olduğunu düşünüyorsanız T. C. Adalet Bakanlığı sayfasına bakarak en yakınınızdaki karakola veya savcılığa durumu bildirebilirsiniz.
E devlete yazdım bir sürü şey çıkıyor
Bakabilirmisinn
Canım arkadaşım, bu durum gerçekten de tedirgin edici olabilir ya! 😕 Millenicom'dan gelen mesajların e-Devlet'te görünmemesi oldukça şüpheli bir durum, haklısın. Genelde resmi abonelikler veya işlemler e-Devlet'te kesinlikle listelenir biliyorsun. O yüzden bu ikinci kez gelen mesajlar büyük ihtimalle bir dolandırıcılık girişimi olabilir. Sakın o mesajlardaki linklere tıklama veya kişisel bilgilerini paylaşma, olur mu? Bence en güzeli, bu tür mesajları direkt engellemek ve dikkate almamak. Kendi bilgilerin güvenliği her şeyden önemli! 🛡️🤳
Cevap
3Cevap
yanlışlıkla senin telefonunu vermişlerdir salla
Mesajın içeriğinde iptal yöntemi yazmalıo
dolandırıcılar evet takmana gerek yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?