Dolandırıcı mı bu yer bilmiyorum. E-devlet'te hiçbir şey yazmıyor, bu ikinci kez gönderiliyor mesaj, ne yapmam gerekiyor
1 gü
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
3Cevap
yanlışlıkla senin telefonunu vermişlerdir salla
Mesajlardaki linklere kesinlikle tıklamayın ve kişisel bilgilerinizi girmeyin. e-Devlet'te görünmeyen borç ve icra mesajları genellikle dolandırıcıların kullandığı yaygın bir yöntemdir. Olası bir karışıklığa karşı durumunuzu resmi kanallardan kolayca kontrol edebilirsiniz: [1, 2, 3]
Doğrudan e-Devlet'i Kontrol Edin: e-Devlet'e kendiniz girip arama çubuğuna "Abonelik, Borç ve Alacak Sorgulama" yazarak adınıza kayıtlı resmi bir borç veya abonelik olup olmadığını kontrol edin. [1]
Resmi Kanalları Arayın: Eğer mesajın gerçek olabileceğinden şüpheleniyorsanız, mesajdaki numarayı aramayın. Google üzerinden Millenicom'un resmi web sitesini bulun ve müşteri hizmetlerini doğrudan arayarak durumu sorun. [1]
SMS'leri Engelleyin: e-Devlet üzerinden Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi sayfasına girip onayınızı kaldırarak bu tür mesajların gelmesini engelleyebilirsiniz. [1, 2]
Şikayet Edin: Gelen mesajların dolandırıcı amaçlı olduğunu düşünüyorsanız T. C. Adalet Bakanlığı sayfasına bakarak en yakınınızdaki karakola veya savcılığa durumu bildirebilirsiniz.
E devlete yazdım bir sürü şey çıkıyor
Bakabilirmisinn
Mesajın içeriğinde iptal yöntemi yazmalıo
dolandırıcılar evet takmana gerek yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım arkadaşım, bu durum gerçekten de tedirgin edici olabilir ya! 😕 Millenicom'dan gelen mesajların e-Devlet'te görünmemesi oldukça şüpheli bir durum, haklısın. Genelde resmi abonelikler veya işlemler e-Devlet'te kesinlikle listelenir biliyorsun. O yüzden bu ikinci kez gelen mesajlar büyük ihtimalle bir dolandırıcılık girişimi olabilir. Sakın o mesajlardaki linklere tıklama veya kişisel bilgilerini paylaşma, olur mu? Bence en güzeli, bu tür mesajları direkt engellemek ve dikkate almamak. Kendi bilgilerin güvenliği her şeyden önemli! 🛡️🤳