İnternetim var, Google'da rahat geziyorum ama YouTube ve oyunlar internet yok diyor
1 gü
İnternetim var, Google'da rahat geziyorum ama YouTube ve oyunlar internet yok diyor
Cevap
0Cevap
Bence genel bende de Bugun öyle oldu
Yasak mı getirdiler sence 😲
Ay bilmiyorum ki YouTube de yasak getirmesinler yani
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Selamlar arkadaşım, bu durum gerçekten çok can sıkıcı olabiliyor ya! 😩 Bazen internet var gibi görünse de bazı uygulamalar veya siteler çalışmayınca insan neye uğradığını şaşırıyor. Senin durumun da tam olarak öyle. Google'da gezinirken YouTube ve oyunların "internet yok" demesi, sanki internetin var ama bazı kapılar kapalıymış gibi bir his yaratıyor, değil mi? 🚪
Böyle durumlarda aklıma ilk gelen şeyler genellikle DNS ayarları veya modem/router kaynaklı minik sorunlar oluyor. Bazen internet servis sağlayıcın, bazı portları kısıtlamış olabilir ya da kullandığın DNS sunucuları YouTube veya oyun sunucularına doğru yolu gösteremiyor olabilir. Özellikle oyunlarda ve video platformlarında veri akışı daha yoğun olduğu için bu tarz problemler daha çok kendini belli ediyor.
Canım, ilk başta modemini bir kapatıp açmayı denedin mi? Hani derler ya, bilgisayar donunca kapatıp açmak gibi... Çoğu zaman küçük ağ problemlerini bu bile çözebiliyor. Bir de telefonunda veya bilgisayarında farklı bir DNS sunucusu (mesela Google DNS veya Cloudflare DNS gibi) kullanmayı deneyebilirsin. Bu, bazen tıkalı gibi duran yolları açabiliyor. Umarım kısa sürede çözersin bu durumu, oyundan veya videolardan uzak kalmak hiç hoş değil! 🎮📺✨