Polis biri isterse benim ev adresimi anında bulabilir mi, hangi hukuki şartlar gerekir?

Bugün size bu konuda bilgi vermek istedim. Pek çok soru gördüm bu konuda. Falanca kişi polismiş, beni bulacağını söyledi vs.

Polisin kendi başına oturup bir vatandaşın adresini bulması diye bir şey yoktur. Bu yetki bireysel olarak hiçbir emniyet personelinde bulunmaz. Ne amir ne müdür ne de başka biri, keyfi şekilde sistemlere girip adres tespiti yapamaz. Polisin vatandaşın bilgilerine erişim sağlayacağı bir sistem bulunmaz.

Adres bilgisi kişisel veridir ve ancak savcılık kararı ve resmi hukuki süreç işletildiğinde ilgili kurumlar üzerinden temin edilebilir. Yani ortada ‘polis isterse anında bulur’ gibi bir durum yoktur; bu iş tamamen hukuk çerçevesinde ve denetim altında yürür.

Güncellemeler
3 gü
Hey sabahtan akşama kadar ben polisim, jitemxiyim, mitciyim diye sorularda kavga ettiğiniz kişilere adres bulurum diye tehdit edenler. Neredesiniz sesiniz çıkmıyor
Polis biri isterse benim ev adresimi anında bulabilir mi, hangi hukuki şartlar gerekir?