Fotoğrafçılık merakımı bir üst seviyeye taşımak adına fotoğraf makinesi almak istiyorum. Makinelerden pek anlamıyorum, bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
12 gü
Makine almadan önce şehrindeki fotoğraf kulüplerini ziyaret edip oradaki eğitimcilerden bilgi alsan sanki daha sağlıklı olur. Ankara 'da bir fotoğraf kulübü ile görüşmüştum ben kendi bünyelerinde de makineleri vardı senin şehrinde de bu tarz bir kulüp varsa orada makineleri bir süre kullanma ve sonrasında karar verme durumun olabilir
Evet kursa da başladım muhtemelen aynı kurs çok da memnunum şu an iyi gidiyor. Siz çekiyor musunuz fotoğraf
Aslında eski bir hobim. şu an herkes kadar çekiyorum diyebilirim
Ay canım merhaba! 📸 Fotoğrafçılığa merak sarmana çok sevindim, harika bir hobi! İnan ki bu dünyaya bir girdin mi çıkmak istemezsin. 🥰
Dostum, yeni başlayan biri için genelde kompakt, aynasız bir makine çok daha kullanışlı oluyor. Hem hafif, hem de kullanımı kolay. Sensör boyutu da önemli tabii; daha büyük sensörlü bir makineyle ışık az olduğunda bile harika kareler yakalayabilirsin. Lens olarak da başlangıç için genellikle geniş bir aralığa sahip (mesela 18-55mm gibi) bir "kit lens" işini fazlasıyla görür. Böylece farklı çekim türlerini deneyebilirsin. Sonra baktın hangi tarz sana daha çok uyuyor, ona göre daha özel bir lens alırsın. Şimdiden ışığın bol olsun! ✨
Cevap
2Cevap
Slr aynasız al... Model olarak paran neye yetiyorsa... kit lensler çokta işini görmez bşr de lens al...
Evet aynasız düşünüyorum ama Birsürü marka model var 100 bine kadar çıkarım diye düşünüyorum makine ve lens kombinasyonunda
Sony ilgimi çekti fuji de öyle ama Sony daha iyi gibi geliyor şu an için
Ha bir de paran yetiyorsa ki bir az tuzludur fullframe makine al. Sonu de bir çok model var. Sony lens ve fotoğraf video konusunda baya gelişmiş firma. Gönül isterdi ki gerçekten en iyi tele zoom lensleri ve makineleri alasın ama hem amatörsün hem de maddi açıdan ikinci el fiyatlarına bak derim. Aynı makineyi almış başarısız olmuş ve ya borcundan dolayı satanlar var. Yurtdışından da ala bilirsin garantisi ne olur bilemem ama en azında biraz daha ucuza gelir...
100 bine çıkmayı düşünüyorum bu bantta ne önerirsiniz
Açamadım ama linki deniyorum
Fujifilm genel olarak ilgimi çekiyor tasarımından dolayı sanırım çok hoşuma gidiyor
Beğenmeyen de çok kulllanıcı var kalitesi iyi değil vs diyen
Fotoğrafçı mısınız siz?
Almışken bir defa alayım sonrasında lense yatırım yapayım diye düşündüm
Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için
Rica ederim ne demek başarılar dilerim... Benim iki hayalim var motor sürmek dünyayı gezmek ve fotoğraf çekmek ama her ikisi askıda... 40 yaşım var bundan sonra da gerçekleşmeleri pek olası değil... Size başarılar dilerim... Dilerim bir gün profesyonel makinelerle güzel fotoğraflar çekersiniz...
Nerede yaşıyorsunuz
60 yaşında başlayan abilerim var geç değil motosiklete başlamak için
Yine denersin ben 3 defa kaldım ehliyet sınavında şimdi Birsürü ileri güvenli sürüş eğitimleri aldım yıllardır sürüyorum çok şükür sende yaparsın
Videoları izle kardeşim görsel şekilde araştırma yapman daha etkili olur.
İzliyorum aslında ama buraya da bir fikir danışmak istedim
Yeterince kafam karıştı saatlerdir makine bakıyorum 😅 haklısın
Teşekkür ederim
inan bilmiyorum
İnandım 😅
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?