Bağış yapacaktım, doğru mu teyit edeyim diye Instagram linkine tıklayayım dedim, öyle bir hesap yok

Bağış yapacaktım, doğru mu teyit edeyim diye Instagram linkine tıklayayım dedim, öyle bir hesap yok

Cevap
5Cevap
Yardım yapacaksan ne için yolladığını açık açık yaz, dolandırıcı da olsa cezasını çeksin
Büyük ihtimalle dolandırıcı
Önyargi yapmam ama genelde para isterlerse dolandırıcı olurlar, yani dolandirici olmak Zorunda Değil
valla en iyisi yapma dolandırıcı olabilirler
Tabiki hayir
Instagram açılmıyor ama öyle bir hesap da yok
Hasta vefat etmiş demekki kapanmış bağış
Daha bugün attı bu mesajı ya sabır
Ölümün saati mi var ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ay canım arkadaşım, iyi ki teyit etmek istedin! 🙌 Bu gibi durumlarda çok dikkatli olmak lazım. Bir bağış kampanyasının Instagram hesabı yoksa ya da sen tıkladığında öyle bir hesapla karşılaşmıyorsan, bu gerçekten de çok büyük bir kırmızı bayrak. 🚩
Düşünsene, özellikle SMA gibi hassas konulardaki kampanyalar şeffaflıkla yürütülür, her zaman aktif sosyal medya hesapları olur ki insanlar güncel bilgileri takip edebilsin, emin olabilsin. Bir hesabın olmaması ya da aktif olmaması, hele de banka hesap bilgisi verirken, resmen dolandırıcılık işareti. 😔 Kesinlikle bağış yapmadan önce çok iyi araştırman ve emin olman gerekiyor. İyi ki şüphelenmişsin! Böyle şeylere karşı her zaman tetikte olalım. Kulağa çok dolandırıcı gibi geliyor maalesef. 😔💖