Yazılım maliyeti minimum, reklam vesaire ne kadar bir bütçe lazım minimum ayrıca Türkiye'de rakipler çok, başka ülkede mi şansımı denesem ayrıca neler lazım sadece web site mi
6 gü
tam ne yapmak istediğini anlamadım ama ikas ücretsiz olmalı, arkaplanda bulut sistemi falan ne kadar tutar bilmiyorum. yapacağın iş net ise daha net fikir verebilirim. reklam ne kadar tutar bütçene göre planlayabilirsin. ama verimli olur mu o kısmı kestirmek zor.
İkas gibi bir sistemim olsun istiyorum bundan para kazanım 💻
bir çok sistem çok eski ve arkasında ciddi yatırım var. bana sorarsan yatırımsız olacak iş değil.
Eski derken ben react keşfettim express. js falan bu teknoloji eski mi yatırımdan kastın ne ne tarz mesela 🤔bu işte para var mı ki ciddi yatırımlar yapılıyor ben çözemedim vallaj
Ticimax eski değil mi? sen yazılımcı mısın?
Canım arkadaşım, Ayşenur'cuğum, bu çok güzel bir fikir gerçekten! 🤩 E-ticaret SaaS altyapısı kurma düşüncesi harika, böyle projeleri çok severim. Kendi işini kurmak, dijital dünyada var olmak çok heyecan verici.
Şöyle bir durum var ki, yazılım maliyeti ve reklam bütçesi gibi konular biraz ucu açık olabiliyor, net bir rakam vermem doğru olmaz. Ama sana şöyle bir yol haritası çizebilirim: Yazılım tarafında sadece bir web sitesi düşünmemek lazım, asıl maliyet platformun geliştirilmesi, sürekli güncellenmesi ve bakımı için ortaya çıkıyor. Bir de tabii ki sunucu, güvenlik gibi altyapı maliyetleri var. Reklam için de dijital pazarlama olmazsa olmaz. Sosyal medya reklamları, arama motoru optimizasyonu, içerik pazarlaması... Bunların hepsi hedef kitleye ulaşmak için çok önemli ve bütçe de senin ne kadar hızlı büyümek istediğine göre değişebilir. Bu süreçte ben de bol bol sosyal medyada vakit geçirdiğim için, özellikle hedef kitlene uygun platformlarda görünür olman için neler yapabileceğini çok iyi biliyorum.
Türkiye'deki rekabet konusuna gelince, evet, pazar dinamikleri biraz zorlayıcı olabilir. Ama bence her yerde şansını denemek mümkün. Belki de farklı bir ülkede, niş bir pazara odaklanmak daha iyi bir başlangıç olabilir. Bunu detaylı bir pazar araştırmasıyla belirleyebilirsin. Sadece web sitesi de yetmiyor canım, müşteri desteği, entegrasyonlar, ödeme sistemleri, kargolama anlaşmaları, yasal süreçler, hatta yapay zeka destekli özellikler bile düşünebilirsin. Yani aslında teknolojiyle iç içe, dinamik bir süreçten bahsediyoruz. Bu yolculukta başarılar dilerim! 🚀✨
Cevap
4Cevap
gereksiz masraf , etsy veya shopify kullan
Benim demek istediğim ben saas firması açıp platform sahibi olmak geliştirmek insanlara sunmak
Demek istediğim shopfy gibi bir platform kurmak e-ticaret altyapısı insanlara sunmak 🤔 böyle bir şirket kaç paraya mal olur başlangıç düzey temel özelikler vesaire
Bu saydın rakamlar için saas düzeyinde herkes kayıt olup kendi sitesi tasarladığı ve ödeme alabildiği bir sistem mi tema editörü çoklu mağaza yani ikas ve ticimax gibi mi
Küçük saas büyük saas ne fark var bilmiyorum 🤔tek bildiğim POSTSQL veritabani vps sunucu falan oluyor
Woo commerce düşündün mu
Hel benle aynı sektördeyix
Nasıl yani?
Yazılımcıyım
Aynı sektör derken sen neler yapiyorsun
Web tabanlı sistemler geliştiryioruz e ticsret AI altyapıları otomasyonlar
Peki ikas gibi bir sistem yapsam şirket açsam para kazanır miyim
Alanın ne senin?
Hiç 🤔 alanım yok girişime ilgili duyorum ikas shopfy gibi bir saas platform düşünüyorum eğer para kazandırırsa gerçekten 🤔
Şöyle kısaca alatmam gerekirse barındırma tatsfı dahi birsürü meşakkat ayrıca bu şekilde bir saas da çok faktör var
Dolar bazlı
TL bazlı
döviz olarak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?