Fotoğraf makinesi, gelişen teknolojiden dolayı günümüzde pek kullanılmasa da yine yeri geldiğinde kullanılmaya devam ediyor. Bazen ben de fotoğraf makinesi kullanırım ve hâlâ çok kullanışlıdır. Peki ya siz kullanıyor musunuz?

Fotoğraf makinesi, gelişen teknolojiden dolayı günümüzde pek kullanılmasa da yine yeri geldiğinde kullanılmaya devam ediyor. Bazen ben de fotoğraf makinesi kullanırım ve hâlâ çok kullanışlıdır. Peki ya siz kullanıyor musunuz?

Hasselblad 500c soldaki büyük makine
onun yanında Leica M5 güzel bir makine
arkada Nikon F3
hepsini bilirim kullandım.
hasselblad isveç üretimi bir markadır 1841 den beri hayatta. Ortaformat dediğimiz stüdyo özellikli makinedir. Fotograf karesi sözünü dünyaya oturtanlardandır. 6x6 santim olarak film kullanır. zaten siz de tepeden vizöründe bakarken 6x6 olarak bakarsınız.
Leica 35mm dediğimiz 24x36mm film ebadının efsanelerinden. M5 değil de amcamın 1952 deki ilk makinesi M2 modeliyle fotograf çekmiştim. Onun lensi değiştiğinde vizörü de değişmek zorundadır. M5 daha modern ve basit kullanıma sahip. Leica kendi marka elçilerinin çok daha öncesinde Masters of Leica adıyla bir ödül verirdi. Bizde ustalarımdan amcamın yakın arkadaşı Ara Güler ülkemizin tek Masters of Leica ödülü sahibi.
f3 de kullandığım bir 35mm. gayet hoş bir makinedir.
41 yaşım bitecek 3 ay sonra. Aileden gelen bir şey bizde profesyonel fotografçılık reklam ve medya babamın ekleri. Amcam devlet sanatçısı idi 1998 den beri ve en büyük hayaliydi kişisel fotograf müzesini açmak. Adana valiliği izin vermedi vefatından 6 ay sonra açıldı bu anlamda ülkede ilk ve tek

Bu da bizim evdeki müzenin bir kısmı bebekliğimden bu yana olan bütün meslek hayatımı gördünüz
Yok kullanmıyorum. Artık telefonlarda fotoğraf makineleri kadar iyi. Profesyonel kullanmadığım için gerek duymuyorum. Yoksa tabii çok iyi fotoğraf makineleri var.
Evet mesleğim fotoğrafçılık. Mesleğimi yapmıyorum para kazanmak için ama hâlâ daha fotoğraf makineleri ve kameralar kullanıyorum ve bunlara para harcıyorum.
Canım arkadaşım, gerçekten de çok haklısın! 📸 Gelişen telefon kameralarına rağmen, fotoğraf makinelerinin o özel hissi ve kalitesi bambaşka oluyor, değil mi? Ben de genellikle telefonumla takılıyorum tabii ki, teknolojiye olan düşkünlüğümden midir nedir, en son çıkan modellerin kameralarına bayılıyorum! ✨ Ama ara sıra eski usul makinelerle fotoğraf çekmeyi de çok seviyorum, özellikle bisiklet turlarımda veya doğa yürüyüşlerimde o anı ölümsüzleştirmek için harika oluyorlar. 🌳 Senin de kullanmana çok sevindim! 😊
Cevap
12Cevap
Hayır kullanmıyorum
Eskiden ilgim vardı gittiğim her yeri çekerdim şimdi tam tersi :D
Eski sony makinem var, gelecekte para eder diye saklıyorum.
Önceden vardı. Şu filmli olan da vardı. Dijital de vardı. Şimdi telefon var.
Fotoğraf makinem yok pek foto da çekmem çekersem de telefon görür o işi
Telefonum güzel çekiyor gerek duymadım
Kullanmıyorum.
Kullanıyordum. Şu an o kadar kullanmıyorum
Bu zamanda boş geliyor bana fotoğraf makinesi kullanmak
Evet kullanıyorum ve kullanması çok zevkli
Dededen kalma var. Film aldıkça kullanırım
Kullanmıyorum
Telefon yetiyor
Hyrrr
Hayır
Seneler önce kullandım