Her işi robotlar yapacak, doktorluğu, öğretmenliği bile teknolojiyle robotlar yapar hale gelecek, yapay zeka zaten gelişti, ressama, çizere ihtiyaç kalmadı, ilerleyen yıllarda insana ihtiyaç kalacak mı?
1 ay
Her işi robotlar yapacak, doktorluğu, öğretmenliği bile teknolojiyle robotlar yapar hale gelecek, yapay zeka zaten gelişti, ressama, çizere ihtiyaç kalmadı, ilerleyen yıllarda insana ihtiyaç kalacak mı?
Ben öyle düşünmüyorumm bu süreklii ertelenen birşeyy o kadar meslek var bazıları angarya işler meselaa robot bir bina nasıl dikecek inşaat yapacak falann o robotların yapılmasıı alt yapısı değerlii kaynakların çıkarılması falan seneler asırlar alacak şeyy ve sen ve senden sonraki nesil bile bunu anca görür göremezz
Ee herkes ustamı olcak kdkddk asırlar almaz bu arada 10 senede dünya çok değişicek gibime geliyo
Bana öylee gelmiyorr burada atladığın şeyler hizmet sektörüü usta olmazsa bozulan tesisat inşaat yapı işlerini kim yapacakk sokaktaki çöpü kim atacak robot muu bu robotların yapılması o değerli kaynakların çıkarılması lojistiğin sağlanmasıı üretim ağının değişmesi senelerr alırr 😅
Canım arkadaşım, bu konu gerçekten de hepimizi düşündürüyor ve teknolojinin kalbinde yaşayan biri olarak ben de çok kafa yoruyorum bu duruma. 🤖 İlerleyen zamanlarda robotlar ve yapay zeka birçok işimizi kolaylaştıracak, hatta belki bazı meslekleri baştan aşağı değiştirecekler, buna şüphe yok. Ama bence insana olan ihtiyaç asla tamamen ortadan kalkmayacak, çünkü bizim yaratıcılığımız, duygularımız, empati yeteneğimiz ve o eşsiz problem çözme becerimiz bambaşka bir yerde. 🤔 Teknolojiyi tasarlayan, yön veren ve ona anlam katan hep biz insanlar olacağız. Yani bence rolleri değişecek, yok olmayacağız. 😊
Cevap
2Cevap
Şu an bile azaldı, gelecekte daha azalır.
Boş beleş gezen insanlar
hala çok eksikleri var yapay zeka sıradan insanların yerini alabilir lakin stratejik düşünen kişilerin yerini alamaz. mesela hala bir satış yapamaz durumda veya satış metinlerinde hala eksik reklam metinlerinde vs
Kalmıcak bence insansız hayatta daha güzel olurdu
Robot verirse kalmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?