Merhaba arkadaşlar ben etik hacker siber güvenlik kali linux'a merak salmış biriyim bunları öğrenmek istiyorum bilgi toplama sızma testleri udemy'den kurs alıp bir şeyler öğrenmek istiyorum benim Instagram ve snapchat hesabıma sızdılar ben de aynısını yapmak istiyorum bu bilgisayar sizce nasıl yeni ilk kez bilgisayar alacağım
İlk kez bilgisayar alacağım, etik hacking ve Kali Linux için bu laptop uygun mu?
Açıklamayı okudum da eğer başlangıç aşaması iseniz gidin ikinci el sıradan bir laptop alıp ona yükleyin kaliyi çünkü heves ile başlayıp sonradan bırakma ihtimaliniz var sadece sızma denemesi için böyle bir masrafa girilmez. Etik hackingde dışarıdan güzel cazip gözüken ama içerisine girince bir ton şey öğrenmen gerekecek bir sektör bunları bilmiyorsan eğer önce gidip iyi bir araştırma yapıp kendine "bunu meslek olarak yapabilir miyim " diye sorman lazım meslek olarak buna katlanman gerekecek çünkü
Kali düşük sistem gereksinimleri isteyen bir işletim sistemi yani ikinci el eli yüzü düzgün bir bilgisayar tercih etmeniz maddi açıdan daha uygun olur sıfırına para vermeye gerek yok
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Gayet uygun kali en kötü sistemde bile çalışacak bir işletim sistemi zaten
Açıklamayı okudum da eğer başlangıç aşaması iseniz gidin ikinci el sıradan bir laptop alıp ona yükleyin kaliyi çünkü heves ile başlayıp sonradan bırakma ihtimaliniz var sadece sızma denemesi için böyle bir masrafa girilmez. Etik hackingde dışarıdan güzel cazip gözüken ama içerisine girince bir ton şey öğrenmen gerekecek bir sektör bunları bilmiyorsan eğer önce gidip iyi bir araştırma yapıp kendine "bunu meslek olarak yapabilir miyim " diye sorman lazım meslek olarak buna katlanman gerekecek çünkü
Yorumun için teşekkürler siz kulaniyor musunuz ben udemy de kurs almayı da düşünüyorum yani alacağım bilgisayar 26 bin olmuş hevesim var ama
Kali düşük sistem gereksinimleri isteyen bir işletim sistemi yani ikinci el eli yüzü düzgün bir bilgisayar tercih etmeniz maddi açıdan daha uygun olur sıfırına para vermeye gerek yok
İkinci el de hemen hemen aynı ve nasıl bir bilgisayar olduğu beli de değil peki sen kali linux kulandin mi
Evet kullandım siber güvenlik ve etik hacking kurslarına ds katıldım üstelik
Ya bana yardımcı olmani çok istiyorum yani işi bilen bir arkadaşa ihtiyacım var
Ya peki kurslar şans bir şey kattı mi etik hecking te hangi seviyede sın
Çok büyük programda kasmalar yaşayabilir
Elinde patlar