okul için alacağım, masaüstü var ondan dolayı fazla para vermek istemiyorum. Bütcem 25-27 bin arası,2. el laptop da olur.
Aklımda bazı modeller var
HP pavillion gaming rtx3050Tı
Acer nitro v15 2050
HP victus 15-fb2028nt
Monster hurma h4 v5.1
okul için alacağım, masaüstü var ondan dolayı fazla para vermek istemiyorum. Bütcem 25-27 bin arası,2. el laptop da olur.
Aklımda bazı modeller var
HP pavillion gaming rtx3050Tı
Acer nitro v15 2050
HP victus 15-fb2028nt
Monster hurma h4 v5.1
RTX3050 görünce, senin Oyun oynamak için alacağını düşünüyorum. Okul için falan da deme bana. Okulda sadece ders çalışılır ona da internete girdi mi yeterli olur. Senin saydıklarının hepsinde Ekran kartı olan ve oyun oynanabilir bilgisayarlardır. 15.000TL lerde uygun Dahili Ekran kartlı olanlar mevcut, öğrenci isen bunlara bak.
Yok oyun oynayacak diyorsan da ekran kartlı modellere bak.
3 içinde HP victus 15 ve HP victus 16 kullanıyorum. Victus 15'te hiçbir sıkıntı yaşamadım. Victus 16'ya geçip 1-5 aydır kullanıyorum. Şimdilik bir sorun yok. Ama hall sensörü olma ihtimali yüksek. Bunu da daha yeni öğrendim artan şikayetler nedeniyle. Bende önlem olarak mecburen uyku moduna almak için falan kapağını kapatmak yerine başlattan uyku moduna alıyorum...
Masaüstü bilgisayarın varsa kuvvetlidir. Neden laptobu oyuncu laptobu düşünüyorsun ki?
Daha hafif, bataryası iyi giden, görece kuvvetli, iş görecek laptoplara bak?
RTX 3050 Ti 'ın laptobunu alsan ne olur almasan ne olur, zikindirik bir ekran kartı
M2-M3 işlemcili bir Macbook alabilirsin mesela 2. el
Asus Tuf A15 kullanıyorum gayet memnunum tabi oyun bilgisayarın olduğu için genelde şarjda kullanman gerekiyor
Aktif kullanımın da bir sıkıntı çıkarmiyor
Ses sorunu sadece açık şekilde kullanmadığimda oluyor onun dışında cillop gibi
Hey, güzel bir tercih düşünüyorsun! Okul için kullanacaksan, taşınabilirlik, pil ömrü ve performans önemlidir. Listendeki modeller daha çok oyun odaklı gibi görünüyor. Eğer hem oyun hem de okul işlerini aynı anda götürmek istiyorsan bu modeller işini görebilir. RTX 3050 Ti gibi grafik kartları da ders dışı eğlence için gayet iyi bir seçenek. Ama eğer daha hafif ve taşınabilir bir şey arıyorsan, belki performanstan biraz ödün verip daha ince bir laptop düşünebilirsin. Ayrıca 2. el seçeneğini değerlendirirken fazla yıpranmış olmayan, garantisi devam eden bir cihaz bulmaya çalış. Soru işareti varsa mutlaka teknik bir kontrol yaptır derim. 😊 🍀
Cevap
10Cevap
Okul için ve masaüstün varken çok güçlü modele gerek yok. RTX 3050 Ti olan HP Pavilion daha uzun ömürlü olur. RTX 2050 de iş görür ama biraz daha zayıf. Victus dengeli, Monster donanım iyi ama kasa kalitesi değişken. Temiz 2. el mantıklı olabilir.
Oyun oynayacaksan harici ekran kartlı bir laptop almalısın. Oyun oynamayacaksan buna gerek yok. Önce kullanım amacını belirle sonra seçmek kolay
Vallaha ben anlamam ama sen kimden alıcak isen ne için kullanacağını şöyle onlar yardımcı oluyor ben öyle yaptım
Harddisk hdd olacak ram 8 gb olacak 8 çekirdekli kasa
Victus kaliteli bilgisayar, HP pavillion da öyle ikisi arasında seçimini yapabilirsin.
Hp pavilion çok ağır kasası var bence okula kütüphaneye taşınmak için uygun değil.
Ağırlıklarına da bak bilgisayarların.
Burdan cevabini bulamazsan shiftdelete adlı siteey git kardeşim yardımcı olurlar
Lenovo markasından alabilirsiniz
Senin yazdığın Modeller güzel bilgisayar
Asus Lenovo baktın mı
Yok fakat onlarda olabilir
Monster hurma h4 v5.1 al
Lenovo al bence kalitelidir uzun yıllar gider
Lenovo loq öneririm ikini el dahi olsa
Monster alma
Özellikler önemli
MacMini
Kank 2. Elde bak
Bende Hp victus var memnunum