Lütfen gerçekten bilenler cevaplasın.
İşlemcisi (en az) ne olursa ve kaç ram-gb olursa donma yapmaz?
En fazla 22-23 bin tl yi geçmemesi lazım.
İşlemcisi (en az) ne olursa ve kaç ram-gb olursa donma yapmaz?
En fazla 22-23 bin tl yi geçmemesi lazım.
İşlemcisi günümüzde 4 çekirdek artık tarih oluyor. 6 çekirdek normal 8 çekirdek ise Oyunlarda normalin bir tık üstü kabul edilir. 12 çekirdek gayet iyi bir bilgisayar sayılır. Sanal değil gerçek çekirdeklerden bahsediyorum çekirdek yükseldikçe fiyat artar.
Ram ise minimum 16 gb sınırdır. yani muhtemlen 2024 sonunda 32 gb ramlar daha rahat oyun oynatır.
Aradığın fiyat aralığında zor. üstüne bi 8 bin daha koyarsan söylediğim gibi bir laptop monsterden alabilirsin. Tahminen abra a 5
8-10 bin tl ye 4gb ramli falan laptop var. Onu alsam surekli mi donar?
Tesekkur ederim
Cevap
5Cevap
Oyun için de monster al
O nasil oluyor
Yorumlarda cs go, euro truck gibi büyük denilebilecek oyunlada full ayarlarda kasma yapmadığı görülmüş, ki doğrudur. İleride ek olarak 8 gb daha ram eklersen seni 3-4 sene götürür. Çok bir şey yapmazsın zaten sen tahminimce keenks
Yorumlarda biri en az 16 gb ram olmali demisti de o kisim kafami karistirdi. Ben ram eklemeyi falan bilmiyorum ki :/
Doğrudur öyle olmalı da, hani genel olarak ne yapacağını hangi oyunları oynayacağını bilsem daha rahat tavsiye verebilrim keenks
Ben standart bir kadın olarak hesaplıyorum seni şimdi :d sims oynarlar falan giydirmece, film, dizi, ki bu onları ikiye katlar makina fena senin için
😀 Sims-gta-warblade indirmek istiyorum. Bunun haricinde zombi oyunlari falan da indirmek isterim.
sims de işini görür, warblade havada karada oynatır, gta da, gta 5 normal ayarlarda güzelce oynarsın. En yüksekde de oynarsın da kasma drop yapar, normal ayarlar işini görür, cs go falan girersende rahat 100 fps+ oynarsın, ki sana yeter zaten herhalde kankam kljhsgljksagsa
Dizi film falan zaten söylememe gerek yok, rahat iş.
Bu makinanın iki tane eksi yanı var
Birisi ram; şu an bunun rami sanırsam 900 lira civarı, yani ileride arttırman gerekecek zaten, o yüzden ileride ben arttırabilirim diyorsan al bunu. Ki servise gönderip taktırabiliyorsun tabii ama maaliyet artıyor pek tabii
İkincisi de şarj süresi; Bunlar oyun bilgisayarları olduğu için genel olarak zaten şarja takılı kullanıma göre ayarlanıyor yani şarja takmadan kullanımlarda çok üst düzey şarj süresi bekleme. Yorumlarda bir kişi youtube da şarja takılı olmadan max 2.30 saat gördüğünü yazmış. Oradan hesap et.
Ha beklentilerimi hafif düşürürüm dersen ona göre de tavsiye yaparım, gta yükseltiyor mesela beklentilerini
Ama benim tavsiyem, bunu alman ileride ram ekletmen. Çünkü ileride bu cihazın muadilleri çok pahalı olacak. Ki şu an bu bantta buna rakip cihaz yok gördüğüm kadarıyla, yine bakarım senin için akşama doğru
Birde eğer telegram kullanıyorsan, Cihaz TV telegram kanalına bakabilirsin, oralarda da fiyata göre sıralanyor her şey, soru sorup cevap alabilirsin kankam
https://t.me/cihaztv
Telegram kullanmiyorum. Ugrasin icin tesekkurler 🙂
Ama drop yapar, 100fps falan demissin de ben Şu an bu kelimeleri japonca okur gibi okuyorum😂
Bir de sarjda kullanmak telefon bataryalarini öldüruyor. Laptopta da aynisi olmaz mi?
Bir de gta yukseltmek ne ki? Direkt indirip oynaniyor saniyordum. Kucukken biri indirmisti ve pat acip oynuyordum😀
Ama sen hiç yardımcı olmuyorsun ki be kankam ALKJHDSAKJGLJKSAHGSA
Drop, kasma/donmanın bir diğer adı keenks
FPS oyunlardaki sistemin gücünün yansıması olarak düşün, bir fps değeri misal "genel" olarak 60 fps üstündeyse, o oyunu normal bir şekilde oynarsın deriz, donma drop çok olmaz kısaca, sen böyle bil yeterli şimdilik sdşfjlksdgjaşklsjgşas
Laptoplarda da batarya konusunda aynısı olmuyor, şöyle olmuyor, yeni nesil cihazlar artık bu olayı çözdü yani 7/24 kullansan yine sıkıntı olmuyor. %100 olduktan sonra gücü tamamen prizden çekiyorlar bataryayı kullanmıyorlar. Sadece şöyle haftada veya 2 haftada 1 - 2 defa gidip, şarjdan çekeceksin, tamamen %100 den %5 civarlarına kadar kullanacaksın ondan sonra yine şarj edip tamamen, 7/24 şarjda kullanmaya devam edeceksin. Bu şekilde şarj döngüsünü ve pil sağlığını koruyacaksın. Ek olarak cihazlar ısınırlar pek tabii bu yüzden gidip soğutucu almanda çok fayda var.
GTA dediğin eğer Gta SAN veya Vice City falansa 1-2 saat beklersin inmesiin sonra tak açıp oynarsın, ram yükseltmene falanda gerek olmaz bu tür oyunlar için artık çerez bunlar ama gta 5 zaten ücretli, üstüne de kendi indirmesi 70 gb+ ve güncellemelerle disk alanı 100 gb yer kaplamasına ulaşıyor :D
Yani gta 5 eski ama hala geçerli bir oyun :D
Anladım 😀
Çok teşekkürler
Rica ederim :)
en az 10 gb ram 8 gb ekran kartı nvidia gforce
intel core i7 bunlar yeter sana
Ne yaparken donma yapmaz? Ne amaçla kullanacaksın?
Dizi izleyecek ve oyun oynayacağım
Hangi oyunlar?
şu an bilmiyorum çünkü pc kullanmayalı çok oluyor. Ama en az 4-5 oyunu indirdiğimde kaldırabilecek, 4-5 sekme açtığımda kasmayacak, 1-2 dizi indirdiğimde donmayacak bir laptop istiyorum.
Ama bunun için işlemcisi-rami-gb si ne olmalı bilmiyorum.
Şimdi dizi kısmı problem değil artık, 10 bin liraya bile istediğin diziyi açacağın laptopu alırsın. Hatta dizi için laptopa gerek bile yok, basit bi aparatla telefon ekranını tvye yansıtabilirsin.
Ama oyun kısmı sıkıntı çünkü harici ekran kartı gerekiyor. En az 16 gb ram (32 olsa daha iyi), en az bi rtx3060 ekran kartı, işlemci olarak da en az 10. nesil olmalı. Bunlar da şu an en ucuz 30 bin lira seviyelerinde.
Ayrıca oyun laptopları çok güç tükettiği için genelde şarjları çabuk tükeniyor. Ben o yüzden oyun için masaüstü öneriyorum.
Bazi laptoplarda core yazarken bazi laptoplarda celeron yaziyor. O ne? Ve hangisi daha iyi?
Celeron uzak dur. i3 i5 i7 işlemcilerinin en az 10. nesili olmalı. Kaçıncı nesil olduğunu da kodunun başlangıcından anlayabilirsin. i3 13100f mesela 13. nesil.
Cok tesekkur ederim
Core iyi mi peki
Kaçıncı nesil olduğuna bağlı. Model at bakayım istiyorsan.
Bu ürünü beğeneceğini düşünüyorum: www.mediamarkt.com.tr/.../...r4007ctx-1234048.html
Ustteki yaziyi site otomatik atmis
Harici ekran kartı yok, rami de düşük. Oyun oynayamazsın pek bununla.
Millet monster demiş, kısmen işini görür ama ben hâlâ masaüstü diyorum. Zaten şarjı uzun gitmeyecek, ağır, ses çıkarıyor. Yani laptop olmasının pek bir anlamı kalmıyor zaten.
Masaustu sevmiyorum ya :/
Ne yaparken donmasın istiyorsun bu önemli
4-5 buyuk oyun indirsem ve rahatlikla kaldirsa mesela
Burdaki en büyük parça ekran kartı. İndireceğin oyunların sistem gereksinimlerine bak sonra da bir üst ekran kartı olan bir PC bul al
Ekran karti ne oluyor ki tam olarak? Bugun media market uygulamasinda laptoplara baktim ve ekran karti falan diye bir sey yazmiyordu. Bircok sayilar ve kelimeler bir arada bir laptopun isminde toplaniyor 😂 hangisi ekran kartii
Ekran kartı görüntüyü işleyen parça. HD bir ekran diyelim 1080 tane minik ledlere aynı anda komut gönderme yeteneği gönderme hızı vs. :) işlevi görüntüyü işlemek
Simdi bu destanimsi uzunluktaki laptop ismindeki seylerden hangisi ekran karti bilgisi mesela lwjxmsdndn
Bu ürünü beğeneceğini düşünüyorum: www.mediamarkt.com.tr/.../...BC%C5%9F-1226693.html
Intel iris ekran kartı diye yazıyor özellikleri kısmında :) amd ya da nvidia yazan bir ekran kartı olması gerekiyor
Tesekkur ederim😀
Rica ederim. Moonster veya Casper bisi lazım sana bir de HP oyun bilgisayarı
Baris da monster onermis. Niye monster onerdiniz? Hizli falan mi? (Cidden bilmiyorum)
Yerli ucuz. Barış kim bilmem :) ama gerçekten neye ihtiyacın var ise on analiz her zaman daha iyi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?