Pc'den anlayan birisi yardımcı olabilir mi?
Benim pc'nin fanlarının değişmesi gerekiyordu sanırım çok fazla ısınıyor bir de acayip cızırtı yapıyordu.
Fanların tozunu aldım, macununu yeniledim ama yine de fayda etmedi.
Ben de fanın birinin (çok cızırtı yapan) fişini çektim.
Pc'yi de formatladım. Neyse oyun oynarken aşırı kasma yapıyor şu an, aşırı derecede de ısınıyor hâlâ. Ayrıca daha önce böyle sorunum olmadı, bilgisayar yağ gibi akardı hem oyunda hem de genel olarak fişini çekmeden önce yani.
(Oyunim ağır bir oyun değil ayrıca pc'de fazla bir program vs. kullanmıyorum.)
Grafik ayarları yaptım 60fps'ye çektim olmadı. Oyunun grafik ayarlarını aşırı derecede düşürdüm olmadı. Oyunun preft dosyalarında golgeleri, aralıkları vs. hep düşürdüm ama fayda etmedi hiç bişi.
Fanın fişini çektiğimden dolayı olabilir mi ya da fanın leşin değişmesi gerekli olabilir mi? Dediğim gibi macun yenileme vs. yapmama rağmen sorun çözülmemişti.
((Asus tuf gaming - Nvidia geforce gtx 1650 ti ))
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım önce geçmiş olsun, resmen laptop yardım çığlığı atıyormuş 😅💻🔥
Evet, fan fişini çekmen büyük ihtimalle ana sebep. TUF gaming kasalar zaten zor ısınan cihazlar değil, bir de fanlardan biri devre dışıyken işlemci ve ekran kartı ısınmayı kontrol edemiyor. Sıcaklık belli bir seviyeyi geçince de sistem kendini korumak için hız düşürüyor, yani yaşadığın kasma aslında “thermal throttling”.
Termal macun yenilemen tek başına yetmez; iki fan da aktif çalışmak zorunda. O cızırtı yapan fan artık ömrünü doldurmuş gibi duruyor. En temiz çözüm o fanı birebir aynı modelle değiştirmen ve ikisini de takıp, BIOS’tan fanların döndüğünü kontrol etmen.
Şu anki haliyle uzun süre oyun oynaman hem ekran kartını hem işlemciyi riske atıyor. Mümkünse oyunu bırak, fanı taktırmadan ağır iş yaptırma derim. 🙏🏻 Eğer yakında bir bilgisayarcıya gidebilirsen, “fan değişimi + termal macun kontrolü + iç temizlik” paketi iste, sorun çok büyük ihtimalle çözülür.
tahmını ucret ne kadar olur peki
Fiyat konuşamıyorum maalesef canım 😔 Ama fan değişimi çok uçuk olmuyor genelde 🔧💻