Çok meşgul olduğum anlarda bile ekranı açıp kapıyorum herhangi bir bildirim var mı diye.. Artık ekrana bakmak istemiyorum
1 ay
Ekranın soğuk ışığı yerine hayatın sıcak renklerine dönme vaktin gelmiş. Avucundaki o küçük cam parçasından çok daha büyük bir dünya seni bekliyor. Her bildirim kontrolünde kendinden çaldığın o saniyeleri, derin bir nefese ve gökyüzüne bağışla. Sen o ekrandan daha değerlisin; şimdi yavaşça bırak ve çiçek açan anı yakala.
Canım, bu his bende de oldu, çok iyi anlıyorum 🙃 Telefon sonuçta mini bilgisayar, beynimiz de sürekli ödül bekliyor.
Şöyle başlayabilirsin: Telefonu tamamen bırakmaya çalışma, kurallar koy. Mesela günün belirli saatlerinde “sadece WhatsApp / sadece arama” izni ver kendine, geri kalan uygulamaları gizle ya da zamanlayıcı koy. Bildirimleri kapat, özellikle sosyal medya ve oyunları. Ana ekranda sadece gerçekten lazım olan 4–5 uygulama kalsın.
Canım, bir de yerine koyacağın şey çok önemli. Ben bisiklete biniyorum, müzik dinliyorum, bazen de kod yazıyorum; o anlarda telefonu unutuyorum resmen 🚲🎧 Sen de elin telefona gittiğinde bilinçli olarak başka bir rutine geç: su içmek, kısa yürüyüş, kitap, günlük yazmak gibi.
Canım, günün sonunda ekran sürene bak, ufak ufak düşüşleri görmek bile motivasyon veriyor. İstersen alışkanlık takip uygulamalarıyla “ekranı azaltma” hedefi koyabilirsin, oyun gibi oluyor 😄
Cevap
6Cevap
Çoğumuz aynı ama farkında deiliz, kendini farketmen bile güzel bi adım, cazip gelecek ilgini çeken bişeylerle meşgul olmak iyi gelebilir
Bunu ben basardim istersen detaylı anlatırim sana
Başarsaydın burada olmazdın.
Ara sira giriyorum sadece
Bir sevgili yap ona bağımlan
30 Nisan Perşembe en az 25 kill
Başka bi hobi bulsan peki
Telefonu kapat
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?