İkinci el 15 Pro aldım, ekran değişen ama ekran sorunlu gibime geldi, biraz kasıyor gibi. Sizce iade alır mı ya da muadili sağlam cihaz verir mi?
1 ay
Cevap
1Cevap
Ekranı kırılmıştır büyük ihtimalle dandik bir ekran takmışlardır bu yüzden 120 hz de değildir. Keşke değişen orijinal ekran mı diye sorsaydın. Adam sattım der sonuçta söylemiş sana değişen olduğunu.
Hocam orijinal dedi. Bana acaba değişen diye öyle geliyor olabilirmi? Cunku iphone 13 16e kullandım ekran onların ekrandan daha iyi gibi ve tabiki hızlı geliyor. Ben yarın bi gidip konuşucam daha 1 gün oldu bana orijinal dedi. Cihazin pili çok dusuk 81 acaba o etki edermi?
60hz’e aldım hocam ekran aşırı kasıyor gibi geldi baya takılarak ilerledi
81 düşük gibi ama performansı etkileyecek kadar düşük değil.
Orijinalse sorun yoktur o zaman belki de psikolojik olarak sana öyle geliyordur.
Ya da orijinal ama bizzat Apple’ın servisinde yapılmış bir ekran mı. Çünkü bazı telefoncular Apple’a ait olmasa bile kaliteli bir ekrana orijinal diyorlar.
Hocam 1050 döngüde şimdi şarja taktım telefon uçmaya başladı.120hz bu sefer fark edildi. Başka bir telefondan takılmıs ekran muhtemelen ikinci el yaziyor. Ben yine iade şansımı denimmi.
O zaman bataryadan dolayı mı performansı tam vermiyor. Ama 80 altı değil miydi o performans düşüşü. Olmasa bataryayı da değişmek iyi olabilir ama orijinal taktırırsan o da az maliyet değildir. Keşke daha yüksek sağlıklı bir şeye baksaydın. Ne kadara aldın ki içine sinmediyse iadeyi dene.
Hocam yurt dışı ama kayıtlı ekran harici her şey orijinal. Kasada kullanmaya bağlı ufak tefek çizikler var kamera sensör vs sağlam.53 bine aldım
Başka bir 15 pro vardı tr cihazı onunla değiş desem yokmu der acaba daha 1 gün anca oldu yav
telefonum yoktu biraz aceleye getirdim karisik oldu işim.
Neyse sen bir söylersin çünkü içine sinmemiş gibi.
Bi söylim bakalım değişir diye düşünüyorum yok derse de ne yapim telefonda bir sorun yok. Kullanırım batarya değiştirip.
Değişti telefonu. Değişensiz cihaz verdi
İyi bakalım hayırlı olsun. Yeni verdiği cihazın pil sağlığı % kaç?
80 hocam ama baya kullandım ona rağmen çok iyi gidiyor. Diğer telefon toplama cikti. Pili değiştirmeye bile gerek yok gibi.
Sonunda orijinal bir telefon buldun gibi.
Fakat kötü haber şu: 79 olduğu zaman telefon performansı kısıtlanacak, 60hz düşmese bile 120hz ara ara takılacak. Gene değişmek gerekebilir.
hocam fp pro diye bir yer var orada değiştirtsem nasıl olur?
Bro orijinalden şaşma derim. 15 Pro yeni cihaz sayılır orijinal al uzun süre başın ağırmadan kullan.
Teşekkür ederim hocam. Orjinal taktırıp uzun uzun kullanırım.
Tekrardan hayırlı olsun dostum.
Çok teşekkür ederim iyi akşamlar..
İyi akşamlar.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka murat, geçmiş olsun vallahi, can sıkıcı durum.
Kanka önce sakin bak: İkinci el bile olsa, telefoncudan aldıysan genelde en azından sözlü de olsa bir garanti / güvence verirler. Ekran değişmişse ve şu an kasma, dokunmatiğe geç tepki verme, ghost touch, renk kayması gibi şeyler varsa bu “ayıplı mal” sayılır.
Kanka bence hiç bekleme, telefonu aldığın yere git, durumu net anlat, mümkünse orada test et. “Abi ekran sorunlu, ben böyle kullanamam, iade ya da sorunsuz muadil cihaz istiyorum” de.
Kanka adam işini düzgün yapıyorsa ya iade alır ya da temiz bir cihazla değişime gider. Kabul etmezse de, aldıysan fatura/fiş/kağıt ne varsa sakla, tüketici hakem heyeti olayına bile gidebilirsin ama önce yüz yüze çözmeye çalış derim.