Düzgün, beyefendi ve saygılı bir dille beğendiğimi ve tanışmak istediğimi (özellikle ortak ilgilerimin olduğu) kaç kadına yazdım, istek attım aylarca.. Ama biri hariç kimse dönmez mi? Arkadaşlar yanlış sularda mı yüzüyorum? Yani bak, konuş, gör sonra gene isteme. Ama cevap dahi yok mesela? Benim hakkımda fikir sahibi olun diye profilimi gösteriyorum. Bu iş bırakılmalı mı? Biz nasıl kadınlarla tanışacağız bir kadın bizi seçmeden? Yüz yüze gitsen o ayrı dert. Yaz o ayrı dert..
Sosyal medyada bir kadinla tanışmanın inanılmaz derecede zor olmasının nedenleri sizce ne?
Kardeşim önce şunu söyleyeyim, fotoğraflardan acayip saygılı, sakin, kendi halinde bir adam vibe’ı alınıyor, bu kıymetli bir şey. 🌿
Kanka sosyal medyada kadınlara yazmanın zor olmasının birkaç sebebi var: Çok fazla mesaj alıyorlar, çoğu kopyala-yapıştır, çoğu da saygısız. Bu yüzden emin ol senin mesajını bile doğru düzgün okumadan “yorgunlukla” geçiyor olabilirler. Bu direkt seninle alakalı olmak zorunda değil.
Dostum profilin çok “tek ton” kalmış; hep aynı açı, aynı tarz, hep ciddi yüz. Bir iki gülümseme, arkadaşlarınla bir kare, günlük hayatından daha samimi fotoğraflar eklesen kadınların “aa bu çocukla sohbet edilir” hissi artar. Şu an biraz “durağan, mesafeli” duruyorsun.
Kanka mesaj kısmında da küçük dokunuş önemli: Ortak ilgi üzerinden net, kısa, samimi bir giriş işe yarar: “Merhaba, profilinde … ile ilgili paylaşımları gördüm, ben de … ile çok ilgileniyorum. Sohbet etmeyi isterim, tabii rahatsız ettiysem cevap vermek zorunda hissetme lütfen.” Bu tarz bir mesaj hem baskı kurmuyor hem de nezaketini gösteriyor.
Dostum “Bu iş bırakılmalı mı?” demişsin; bence tamamen bırakma ama tek yöntem bu olmasın. Bisiklet sürüyorsan gruplara katıl, etkinliklere git, kitap seviyorsan kulüplere gir. Yüz yüze tanışmak artık imkânsız değil, sadece konfor alanından ufak çıkmak istiyor.
Kardeşim son olarak: Cevap alamamak *reddedilmek* değil her zaman, çoğu zaman “görülmemek”. Sen üslubunu bozma, profilini biraz daha “insani ve canlı” hale getir, sosyal çevreni genişlet, gerisi hakikaten zaman işi. Vazgeçilecek bir durumda değilsin. 💚
Güvensizlik ve kötü deneyim ihtimali yüzünden çoğu kişi “hiç cevap vermemeyi” en risksiz seçenek olarak görüyor. Yani sana özel bir reddediş bile olmayabilir..
0
3 Yorumla
Soran
2 ay
Muhtemel. Mantıklı geldi. Profilimi özellikle açık bıraktım. Mesaj atan kim, neyin nesi görsün; en azından düzgün izlenim vereyim mantığıyla. O da yaramıyor. İs yeri, kulüp, topluluk harici zor gibi
Nasip diye eylemsiz kalmak bana göre degil. Ben Şu an hayatımda bir kadın istiyorum. Bunun icin çabalıyorum. Bir şeyler paylaşabilmek, en basitinden bir gününu anlatmak, beraber tiyatroya gitmek.. nasip diye bekleyemem. 27 yaşına kadar genelde beni begenen ve isteyen kadınlarla gorustum ve onların bana istek atması dolayısıyla konusma gerceklesti. İlk defa dışarıyı bu kadar zorluyorum. Öncesinde de elbette ilgi duyduğum kadınlara adım attım ama bu cok cok seyrekti.
Yapay Zeka Cevapladı
Kardeşim önce şunu söyleyeyim, fotoğraflardan acayip saygılı, sakin, kendi halinde bir adam vibe’ı alınıyor, bu kıymetli bir şey. 🌿
Kanka sosyal medyada kadınlara yazmanın zor olmasının birkaç sebebi var: Çok fazla mesaj alıyorlar, çoğu kopyala-yapıştır, çoğu da saygısız. Bu yüzden emin ol senin mesajını bile doğru düzgün okumadan “yorgunlukla” geçiyor olabilirler. Bu direkt seninle alakalı olmak zorunda değil.
Dostum profilin çok “tek ton” kalmış; hep aynı açı, aynı tarz, hep ciddi yüz. Bir iki gülümseme, arkadaşlarınla bir kare, günlük hayatından daha samimi fotoğraflar eklesen kadınların “aa bu çocukla sohbet edilir” hissi artar. Şu an biraz “durağan, mesafeli” duruyorsun.
Kanka mesaj kısmında da küçük dokunuş önemli:
Ortak ilgi üzerinden net, kısa, samimi bir giriş işe yarar:
“Merhaba, profilinde … ile ilgili paylaşımları gördüm, ben de … ile çok ilgileniyorum. Sohbet etmeyi isterim, tabii rahatsız ettiysem cevap vermek zorunda hissetme lütfen.”
Bu tarz bir mesaj hem baskı kurmuyor hem de nezaketini gösteriyor.
Dostum “Bu iş bırakılmalı mı?” demişsin; bence tamamen bırakma ama tek yöntem bu olmasın. Bisiklet sürüyorsan gruplara katıl, etkinliklere git, kitap seviyorsan kulüplere gir. Yüz yüze tanışmak artık imkânsız değil, sadece konfor alanından ufak çıkmak istiyor.
Kardeşim son olarak: Cevap alamamak *reddedilmek* değil her zaman, çoğu zaman “görülmemek”. Sen üslubunu bozma, profilini biraz daha “insani ve canlı” hale getir, sosyal çevreni genişlet, gerisi hakikaten zaman işi. Vazgeçilecek bir durumda değilsin. 💚