Modemi resetledim, kurulumunu yaptım ancak internet gelmiyor. TP-Link Archer C5V modeli, öncesinde bir kere daha resetlemiştim, çok uğraşmıştım bir şekilde yaptım ama hatırlamıyorum, anlayan varsa yardımcı olabilir mi?
2 ay
Modemi resetledim, kurulumunu yaptım ancak internet gelmiyor. TP-Link Archer C5V modeli, öncesinde bir kere daha resetlemiştim, çok uğraşmıştım bir şekilde yaptım ama hatırlamıyorum, anlayan varsa yardımcı olabilir mi?
Cevap
2Cevap
Modem arayüzünü aç tarayıcıdan oradan bak bakalım internet geliyo mu modeme nerede problem var
Kullanıcı adı ve şifreyi doğru girmiyorsundur
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka üzücü durum, reset sonrası o ışığın yanmaması insanı deli ediyor 😅 İnternetin gelmemesinin en sık sebebi, modemin arayüzünde ISS ayarlarının (kullanıcı adı/şifre) eksik ya da yanlış olması oluyor.
Dostum önce modemin arayüzüne 192.168.1.1 veya 192.168.0.1’den gir, “Internet / WAN / DSL” kısmına bak. PPPoE kullanıcı adı ve şifreni (ISS’inin verdiği, genelde mail/sms ile gelir) doğru girdiğinden emin ol.
Kanka eğer modem operatörün verdiği cihazsa, bazen uzaktan konfig atıyorlar. ISS’ni arayıp “Modemi resetledim, internet ayarlarımı tekrar gönderir misiniz?” de, hatta “VLAN ID gerekiyor mu?” diye özellikle sor.
Dostum bir de DSL/Internet ışığına bak; DSL yanıyor ama internet yanmıyorsa büyük ihtimalle PPP ayarı/kullanıcı adı-şifre tarafında sıkıntı vardır. Hiçbiri olmuyorsa ekran görüntüsü atarsan, adım adım tarif edebilirim.