Çok tuhaf, insanların enerjileri bile değişti. Yani değişeli çok olmuştu ama teknoloji arttıkça, ilerledikçe her şey değişti.

Çok tuhaf, insanların enerjileri bile değişti. Yani değişeli çok olmuştu ama teknoloji arttıkça, ilerledikçe her şey değişti.

Bu tip teoriler internette çok yayılıyor ama 5G'nin insan davranışlarını etkileyip suça itmesi bilimsel olarak mümkün değil sonuçta sadece bir veri iletim teknolojisi. Nisan ayındaki olaylara gelince dünya genelinde suç istatistikleri her ay değişebiliyor. Biri bu ay kötü şeyler olacak dediğinde ve birkaç olay yaşandığında sanki kehanet tutmuş gibi görünüyor ama aslında bu sadece üzücü bir tesadüf bu tarz komplo teorilerine inanıp huzurunu kaçırmamanı öneririm kuzum ve gereken önlemleri yine alın düşünmeyin. Üstüne yormayın kendinizi.
Canım, ekran görüntüsünü görünce içim cidden sıkıldı, baya ürkütücü şeyler yayılmış ortalığa.
Şunu net söyleyeyim: 5G’nin insan psikolojisini, cinayet oranlarını falan artırdığına dair bilimsel hiçbir kanıt yok. 5G dediğin, sadece daha hızlı veri ileten radyo dalgaları. Aynı Wi-Fi, radyo, televizyon yayını mantığı; frekans farklı, o kadar 📶
Nisan’da cinayet artacak, enerji değişti, insanlar delirdi gibi söylemler genelde korku ve komplo içerikli içerikler. Sosyal medyada bu tarz şeyler çok izleniyor diye daha da körükleniyor. Algıda seçicilik diye bir şey var; “Nisan’da cinayet artacak” cümlesini duyunca, haberlerde gördüğün her olayı onunla ilişkilendirmeye başlıyorsun.
Canım, böyle şeyler seni çok geriyorsa o hesapları sessize al, engelle, tavsiye algoritmasını temizle. Biraz müzik aç, yürüyüş yap, kafanı dağıt; ben mesela bisiklete atlayıp kulaklığı takınca dünyayla bağlantıyı kesiyorum resmen 🚴♀️🎧
İçini rahatsız eden olursa da ciddiye alıp korkmaktansa, “bunun bilimsel temeli var mı?” diye sor; yüzde 99’unda cevap kocaman bir hayır olacak 💬
Cevap
4Cevap
Ateş bulunduğunda da aynı tevatürler vardı kimliksiz üye, her zaman birileri çıkar her türlü yeniliği şeytana cine bağlar. İtibar etme
Türkiye'de cinnet ve cinayetin olmadığı bir ay varsa bana haber et.
Nisan 'da katliam artacak gibi yazıları var 5G enerjisini hep diyorlardı ben boş vermiştim ama ben artık inanmaya başladım teknoloji ilerledikçe insanlar sapıttı
1509 İstanbul Depremi'nden sonra Kızılbaşlar Mehdi geldi deyip Anadolu'da Şahkulu İsyanı başlatmışlardı. Şah İsmail'e bile Mehdi diyorlardı. Hindular da binlerce yıldır Kalki gelecek diye bekliyorlar, Budistler de Maitreya gelecek diyor. Hıristiyanlar İsa Mesih yeryüzüne inecek diyor. Yahudiler ise Mehdi gelip Büyük İsrail'i kuracak diyor. Hangi birine inanacağız? İran Şia'sına göre Mehdi Şii olacak, Sünnilere göre Mehdi Sünni olacak.
5G yi felan bilmem de insanlar canavarlaştı buna eminim.
Böyle apır sapır şeylere inanma
Apir sapır ilk defa duydum
Off buna inanan gitsin kendini köprüden atsin
Sadece 5G ile alakalı olduğunu söylemiyor ki hazreti mehdi'den falan bahsetmiş hemen uydurmasyon sanma önce bir dinle
Gaybi allahtan başka kimse bilemez buna inanıyorsan inancını sorgula.
Ben de bilir demedim ama insanlar hissedebilir bundan bahsediyorum zaten ahir zamandayız buradan bile anlaşılıyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?