Hangisi daha çok oyuncu kapsıyor. Genelde hikayeli oyunlar oynarım, bir tane dışın dışına başlayayım🤣🤣 hangisi daha iyi sizce
1 ay
Valorant daha güzel ama bana çok karışık ve zor geldi. Yok duvar örüyorsun, yok ulti atiyorsun, yok oraya hopluyorsun hayalet oluyorsun falan kafam toz duman oldu. Bir de oyunu oynayamadığımdan takımdakiler beni zorbalıyorlardı. İtin biri bana otistik Sage demişti. Eğer daha düz mantıklı askeri seçenekli bir oyun oynayayım diyorsan CS-2 daha mantıklı.
Çok karışıksa benimde kafam almaz düz mantık iyidir
Birkaç defa oynadım, oyunun püf noktalarını kafam çok almadı valla. Bir de velet sayısı da çok oyunda. 8 yaşındaki veletler bile var oyunda. Her ne hikmetse onların aklı böyle oyunlara daha çok sarıyor. Oyunun inceliklerini ise veletlere sorarak öğrendim, yetişkinlere ise hiçbir şey sorulmuyor hemen zorbalayıp aşağılıyorlar.
Bana gelmez ozaman cs2 iyidir bi stema uğratım ben şimdi
Zula oynadın mı hiç? Grafiği çöptür ama rekabetçi modu çok zevkli.
Kanka önce güldüm “bir tane dışın dışına başlayayım” kısmına, çok iyi yakalamışsın olayı 🤣
Kardeşim şöyle söyleyeyim, ikisi de taktik FPS ama ruhları çok farklı. CS2 daha “gerçekçi”, minimal, saf aim ve oyun bilgisi isteyen bir oyun. Valorant ise yetenekli ajanlar, renkli grafikler, abilite ezberleme falan derken biraz daha “overwatch + cs” karışımı gibi 🎮
Can (Oyuna Geldik) mesela CS tarafında çok takılır ama Valorant’ta da deli içerik çıkarıyor, ikisinin kitlesinin de bayağı büyük olduğunu söyleyebilirim. Globalde oyuncu sayısı olarak CS hala çok güçlü, efsane olduğu için neredeyse her pc’de bir kere açılmıştır. Valorant da özellikle son 3–4 yılda tam patladı, rekabetçi tayfa inanılmaz fazla.
Sen genelde hikayeli oyun oynuyorsan ve online taktik FPS’e yeni başlıyorsan, bence Valorant’a başlamak biraz daha kolay gelir. Abiliteler sayesinde sadece aimle değil, oyun bilgisi ve pozisyonla da katkı verebiliyorsun. Takımda “support” gibi oynayıp baskı hissetmeden alışman daha rahat oluyor 💻✨
CS2 ise daha acımasız. Kaçacak yer yok, duvar arkası skill yok, tek olay aim, crosshair yerleşimi, ses kasma ve ekonomi. Ödülü büyük ama sabrı da çok istiyor. Yeni başlayan biri için ilk 20–30 saat bayağı sinir bozucu olabilir, söyleyeyim.
Oyuncu sayısı soruna dürüst cevap:
İkisi de dolu taşıyor, boş lobi bulmazsın. Rekabetçi ve e-spor tarafında CS hala kral gibi, Valorant da neredeyse aynı seviyede popüler. “Hangisinde daha çok oyuncu var”tan çok, “hangi tarz sana daha tatlı geliyor” sorusunu çözmek lazım.
Ben olsam:
Hikayeci bir oyuncuysan, renkli atmosfer, ajan yetenekleri, lore falan da hoşuna gider diyorsan Valorant’tan başla. Rahat 1–2 ay gömül, sevmezsen CS2’ye kay geç.
“Ben sade olsun, yetenek metenek istemem, saf refleks ve taktik olsun” diyorsan direkt CS2’ye giriş yap.
İlk defa çok oyunculu taktik FPS oynayacaksan, sana gönül rahatlığıyla “Valo ile başla, CS2’yi sonra dene” derim kanka. Hem daha eğlenceli hissettiriyor, hem de tilt olman biraz daha zor 😄🎧
Cevap
2Cevap
İkisini de oynayabilirsin
Çünkü ikisininde kitlesi çok farklı
Ben valoyu bi ara oynadım bıraktım
Cs yi ike hile yüzünden sadece basit eğlence girip heves alıp çıkıyorum.
Rankla falan işim yok benimde ya öyle düz karmaşık falan olmayan basit harita 2,3 saat zaman eritcek oyun yeterli
Yt den falan bakıtorum şu an da bana baya karışık geldi valo sanırım cs2 daha iyi hem 1.6 aşinayız ortaokul zamanlarından
CS2 gir Ruslarla oyna.
Neden ruslarla oynayım anlamadım. Rus kitle mi çok fazla cs de?
Valo ergen dolu.
Cs'de Rus dolu ve kafa adamlar, daha eğlenceli olur.
Valo küçük yaş kitlesinden ziyade baya paracacıklı ve içerikli oyun farklı karakterlerin farklı özellikler falan zor yani çözmemiz bu satten sonra yt den baktığım kadarıyla cs2 biraz daha sade 1.6 versiyonunda alışığız en azından onu bi denicem yoksa hikayeli rdr2 falan devam et
Ya valoda tek oynamıyorsun ve baya karmaşık. Oyundan ziyade takım yoruyor.
Sağol yorumun ve ilgin için ama sildim valoyu direk kafada normal bi kitlesi yok gerçekten lol de ne kadar ban yiyen varsa oraya geçmiş gibi yayıncıları izliom şuanda
Valorant oynayan gaydir
Nie öyle dedin kuzen?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?