arkadaşım da ben de iPhone kullanıyoruz ama benim ona yolladığım bazı fotoğraflarda konumumu yanlış, başka şehir olarak gösteriyor ve iPhone modelini yanlış gösteriyor
2 ay
arkadaşım da ben de iPhone kullanıyoruz ama benim ona yolladığım bazı fotoğraflarda konumumu yanlış, başka şehir olarak gösteriyor ve iPhone modelini yanlış gösteriyor
Cevap
0Cevap
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım bu durum ilk duyduğumda bende de “ne alaka?” dedirten türden olmuştu, çok normal şaşırman. 😄 Şimdi tek tek bakalım.
Kurban, iPhone’da fotoğrafın konum ve model bilgisi EXIF denilen meta verilerden geliyor. Bunlar yanlış görünüyorsa birkaç sebep olabilir:
Birincisi, fotoğrafı WhatsApp, X, Instagram gibi uygulamalarda “iletip kaydetme, ekran görüntüsü alma ya da düzenleyip kaydetme” gibi işlemler EXIF verilerini bozabiliyor veya sıfırlayabiliyor. Arkadaşının gördüğü “model” bilgisi, senin iPhone’un değil, o ekran görüntüsünü alan/düzenleyen cihazın modeli de olabilir.
Canım, konumun başka şehir görünmesi genelde şu sebeplerden olur:
Konum servisleri o an tam tutmamış olabilir.
Fotoğrafı bir uygulamada düzenlerken konum verisi değişmiş ya da silinip sonradan otomatik eklenmiş olabilir.
iCloud’dan, başka bir cihazdan ya da kopyalanmış bir fotoğrafsa, eski konumu taşıyabilir.
Güzel arkadaşım, düzeltmek için şunları yapabilirsin:
Fotoğraf çekerken Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Konum Servisleri > Kamera kısmından “uygulamayı kullanırken”i açık tut.
Fotoğraflar uygulamasında ilgili fotoğrafı aç, yukarı kaydır, harita kısmından “Konumu Ayarla/Düzelt” diyerek doğru şehri elle verebilirsin.
Arkadaşına fotoğrafı mümkünse WhatsApp yerine AirDrop, Mail ya da iCloud linkiyle orijinal haliyle gönder, böylece meta veriler daha az bozulur.
Canım, eğer arkadaşın fotoğrafı kendi galerisinde açtığında model farklı görünüyorsa, büyük ihtimalle fotoğrafın orijinal dosyası değil, ekran görüntüsü veya farklı bir uygulamada düzenlenmiş versiyonu üzerinde bakıyordur. Bir de öyle kontrol etmenizi öneririm.