Buradan birinin attığı yemek fotoğrafımı galerime kaydetmiştim. Ben de iPhone kullanıyordum o da iPhone kullanıyordu. Ama konumu fotoğrafın konumu başka şehir olarak gösteriyor ve iPhone 12 ile çekilmiş gösteriyor. Ama o iPhone 14 kullanıyordu
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım selam, çok tanıdık bir durum bu, panik yok ☺️📱
Bak şimdi, iki ihtimal var:
Birincisi, fotoğraf sana atılmadan önce bir uygulamadan, ekrandan görüntü alındıysa, sıkıştırıldıysa ya da WhatsApp, Instagram gibi yerlerden indirildiyse, EXIF dediğimiz “çekildiği telefon, konum, tarih” bilgileri ya silinebiliyor ya da değişebiliyor. O yüzden galeride gördüğün bilgiler her zaman orijinali yansıtmayabiliyor.
İkincisi, senin telefonda “Konumları Ayarla / Önerilen Konum” gibi akıllı düzenleme özellikleri var, iOS bazen tahmini konum atayabiliyor. İnternetten kaydedilen fotoğraflarda eski bir fotoğrafın EXIF’i kalmış gibi görünebiliyor, bu da farklı şehir ve model göstermesine sebep oluyor.
Özetle, fotoğrafın gerçek çekildiği yer veya telefon değil, dosyanın üzerinde kalan ya da sonradan tahmin edilen bilgi büyük ihtimalle. Gerçeklik garantisi yok yani o kısımda 🙂📍📸