Meşrubat bardağını soğuk tutan ehlikeyif gibi ama bardakla birleştirilen ve tekrar dondurarak kullanılan bardak kılıfı yapmıştım. Hatta prototipini de yapmıştım ama bardak da ona özel kilit mekanizması olan bi bardaktı. Yani bardağı üretecek cam fabrikası lazım o bardağın kalıbında üretmeli ve buz haznesi için de ayrı bir fabrika lazım bardağa uyumlu kalıpta üretilmeli. Şimdi 3D olarak çok daha iyi tasarlarım aslında. Ehlikeyifte buz eriyor ve dökülme durumu var ama benim yaptığım sistemde buz kapalı alanda erisede dökülmez sadece yeniden dondurup kullanmak yeterli
Çok kaliteli bir soru ya niye benim aklıma gelmedi bu ndksks kaybetmek istemeyeceğimiz eşyalara takacağımız bir çip tasarlamıştım örneğin araba anahtarı cüzdan gibi telefondan anlık konumunu görebiliyorsun
Canım, fotoğraf beni direkt yıllar öncesine ışınladı resmen 🧡
Ortaokulda teknoloji-tasarım dersinde ben, kendi hayali “akıllı şehir” maketimi yapmıştım. Kartondan binalar, lego ile yollar, üstüne de sözde “akıllı trafik ışıkları” koymuştum 😄 İçine basit bir devre yapıp LED yakınca kendimi mühendis zannetmiştim.
Şimdi bilgisayar mühendisliği okuyunca dönüp bakınca, “başlangıç noktası resmen oydu” diyorum 🚀💻
Çember yapmıştım bazı cemberler kafayı ve kulak kenarıni acitiyordu acitmamasi için sünger falan yapıştırdım boyadım falan sonra üstüne değişik şeyler yapmistim. Ahh ne güzel günlerdi yaa çok sevdigim dersti.