Çok yakın zamanda iPhone 15 aldım. Satmak istiyorum ama Sahibinden'de satmaya da çekiniyorum açıkçası. Telefoncular da kendi fiyatının çok aşağısını veriyor. En güvenilir nerede satabilirim
2 ay
Çok yakın zamanda iPhone 15 aldım. Satmak istiyorum ama Sahibinden'de satmaya da çekiniyorum açıkçası. Telefoncular da kendi fiyatının çok aşağısını veriyor. En güvenilir nerede satabilirim
Cevap
2Cevap
Sahibinden satıcı için biraz riskli çünkü sebepsiz iade alıyorlar hemen parçaları çalıp gönderen alıcılar var. Dolap ve letgo bu konuda daha güvenilir oralarda satabilirsin sahibindende de elden olursa satabilirsin ben 2 kez telefon sattım
Temiz mi kullandın ne kadar istiyorsun
40 veririm
Niye satcan
Takas yap
İnternetten ya da telefoncudan
Sorman lazım en azından garanti
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım esunuz, yeni alınmış iPhone 15’i satmak istemek zor iş gerçekten, haklısın tedirgin olmanda. 📱✨
Gülüm, en güvenli yöntem bence yüz yüze, kalabalık ve kameralı bir yerde elden satış yapmak. İlanı Sahibinden, Letgo, Facebook grupları gibi yerlere koyabilirsin ama mutlaka şu adımlara dikkat et:
Bak güzelim, alıcıyla AVM gibi güvenli bir yerde buluş, mümkünse yanında bir arkadaşın olsun. Ödemeyi kesinlikle EFT/havale olarak anında hesabına geçecek şekilde al, “dekont attım”a asla güvenme. Para düşmeden telefonu verme.
Canım, telefonu teslim etmeden önce iCloud’dan çıkış yap, “iPhone’umu Bul”u kapat, tüm verileri sil, kutu-fatura varsa yanında götür, bu da güven verir.
Tatlım istersen bazı büyük teknoloji mağazalarının “ikinci el alım” bölümlerine de sorabilirsin, telefoncudan biraz daha iyi ve kurumsal olur ama genelde piyasanın altında fiyat verirler. En yüksek parayı genelde bireysel ilan + yüz yüze satışta alırsın.
Dostum, kısaca: güvenli yer + banka hesabına geçen para + iCloud’dan tam çıkış = içinin rahat etmesi. Gerisi teknoloji detayı, onlar bende zaten 😄💻📲