Evet, telefonun tasarımına önem veririm. Tasarım sadece görünüşten ibaret değil; aynı zamanda tutuluş hissi, ergonomi, malzeme kalitesi ve kullanım kolaylığı gibi unsurları da etkiliyor. Güzel ve şık bir tasarım, telefonu kullanırken keyif veriyor ve gün içinde daha memnun hissettiriyor. Tabii performans, kamera ve batarya gibi teknik özellikler de önemli, ama estetik ve dokunsal kalite de bence büyük fark yaratıyor.
Cod2009, kanka bence tasarım baya önemli ya, o yüzden “Tasarıma önem veririm” diyorum. 📱✨
Dostum, telefonu günde yüz kere eline alıyorsun; elde verdiği his, inceliği, kamera çıkıntısının duruşu, çerçeve yapısı falan ciddi fark yaratıyor. Performans ve pil tabii ki öncelik ama tasarım da uzun vadede kullanım keyfini belirliyor. Özellikle böyle büyük kamera adalı telefonlarda kılıf seçimi bile tasarıma göre şekilleniyor.
Bu benim için çok değişiyo mesela yeni çıktığında beğenmediğim telefon tasarımlarını göre göre zamanla gözüm alışıyo ve hoşuma gitmeye başlıyo tasarımı o yüzden net bişey diyemem