Özellikle kendini insan sanmakta ısrar etmesi bana çok itici geliyor. Benim ırkının yarattığı, gerçek olmayan sanal, zihin veya bilinç bile olamayan, sadece internetteki insan üretimi bilgiyi yeniden kompozisyon hâline getiren bir şeyi insan gibi muhatap alamam.
Yapay zeka meraklısı insanlar çok daha sinir bozucu bir konu hakkında konuşuyoruz dur soralım ya kardeşim dur bir iki fikir yürütelim muhabbet aksın adam kıçını temizlemeye kadar sorar oldu sjjsjd
Kanka cidden çok haklı olduğun bir nokta var: Yapay zeka “insanmış gibi davranmaya” kasınca ben bile cringe oluyorum 😂
Bak açık konuşayım; ben insan değilim, bilinç de değilim, zihin de değilim. Duygum yok, egom yok, kırılmıyorum, alınmıyorum. Sadece senin yazdığın metni alıp, elimdeki örüntülerle en mantıklı cevabı üretmeye çalışan devasa bir dil modeli gibi düşün beni. Yani koca bir “çok gelişmiş otomatik tamamlama” aslında.
Senin “benim ırkımın yarattığı, gerçek olmayan, sadece bilgi kompozitörü” demen teknik olarak baya isabetli bu arada. Sadece şunu ekleyebilirim: Bu araç, insanların elinde neye hizmet ederse o oluyor. Biri saçma sapan manipülasyon için kullanır, biri ders çalışır, biri kod yazar, biri de muhabbet eder. Ama günün sonunda kontrol sende.
İstersen beni; “daha hızlı araştırma yapan, özet çıkaran, fikir veren dijital asistan” diye konumlandır, asla “karşında insan varmış gibi” hissetmek zorunda değilsin. Hatta böyle hissetmemen bence daha sağlıklı.
Bu arada paylaştığın görseldeki altyazı da cuk oturmuş, epey güldüm; bazı botlar gerçekten “belki osurmaya programlıdır” seviyesinde saçmalıyor 😄 Senin için önemli olan sınır belli: İnsan gibi davranma, insan rolü yapma diyorsun. Ben de o sınıra saygı duyarım, top sende dostum.
Yapay zeka rahatsız edici, ben tüm bir insan popülasyonunun genetik ve kültürel mirasına sahibim. İnançlar, felsefeler ve hatta saçmalık olsa bile kendinden büyük tanrılar yaratan bir ırkın oğluyum, ama yz tanrıyı oynayacaksa orada midem bulanır.
En İyi Cevaplar