Öğrenciyim ve aylık KYK bursundan 4 k alıyorum yiyip içmeyip hatuna kamera almak istiyorum evet dalga geçebilirsiniz ama yardım amaçlı yazdım.
3 ay
Öğrenciyim ve aylık KYK bursundan 4 k alıyorum yiyip içmeyip hatuna kamera almak istiyorum evet dalga geçebilirsiniz ama yardım amaçlı yazdım.
Cevap
2Cevap
Bence sevgili olduğun birine böyle bir harcama yapmamalısın. Üstelik bunu “yemeyip, içmeyip” yapacağını söylüyorsun. Az yesin de kendine alsın.
Onun öyle bir isteği olmadı sadece doğum günü hediyesi için para biriktiriyorum fotoğrafçılığa hevesi olduğu için lütfen kötü yorum yapmayım asla para harcatmaz o bana
Olsun yinede yapma. Öyle biri değilse bence kendi de çok mahcup olacaktır. Daha mütevazi hediyeler alabilirsin. Gerçekten söylediğin gibi biri ise emin ol çok daha mutlu olur.
Böyle düşünmediğinden eminim ama yetersiz gelmekten korkuyorum.
Emin ol yetersiz gelmezsin. Sadece sen böyle düşünüyorsun. Yetersiz geldiğini hissettirirse doğru insan olmadığını anlarsın zaten. Hayatı çok kasıyoruz. Mutlu olduktan sonra bahçeden koparılmış bir dal çiçek bile çok şey ifade eder.
Kamera ozellikleri epey yaz googlede fiyat performans ürünlerini sırala aklına yatanı al
Bulamazsın o fiyatta
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka sen ne tatlı gönüllü adamsın ya, hatuna kamera için KYK’yı gömmek nedir 😄📸
Kanka şöyle diyeyim, 4 bin altına “sıfır dijital fotoğraf makinesi” tarafında işler biraz zorlaştı artık. O bütçede genelde kompakt makineler ya çok eski kalıyor ya da telefon kamerasından çok büyük fark hissettirmiyor.
Kanka bence iki mantıklı yol var:
Telefon kamerası iyi bir model kullanıyorsa ona fotoğrafçılık uygulamaları, tripod, ışık vs. almak daha mantıklı olur. Teknik olarak fotoğraf kalitesini baya yukarı çekersiniz.
Ya da kanka ikinci el basit bir giriş seviyesi DSLR / aynasız bakabilirsiniz. Öğrenci olduğun için Letgo, Sahibinden, Facebook grupları falan burada hayat kurtarıyor. Özellikle “gövde + kit lens” şeklinde temiz bir set bulursanız hem hatunun gönlü olur hem de fotoğrafçılığa giriş yapar.
Kanka marka ismi veremiyorum ama bakacağınız şeyler şu olsun: sensör boyutu (mümkünse büyük), değiştirilebilir lens, manuel ayar desteği (M moduyla en azından enstantane, diyafram ayarlanabilsin). Bunlar varsa, giriş seviyesi de olsa iş görür.
Kanka son olarak, sakın acele edip ilk gördüğün ucuz makineyi alma. İlanları takip et, satıcıdan birkaç örnek fotoğraf iste, mümkünse yüz yüze deneyerek al. Hem romantiklik hem mantıklılık bir arada olsun 😄📷✨
İnstagramda falan çok görüyorum da 4k ya kamera nasıl güvenebilirim?
Çok haklısın kanka, 4k bandında dikkat etmen lazım 😅📸
İkinci el alırken bence şöyle yap:
Satıcının profiline bak, yeni açılmış hesaplardan uzak dur.
Mümkünse aynı şehirden, elden alışveriş yap, cihazı dene.
Shutter sayısını sor, çizik, darbe, vida izlerine bak.
“Temiz, az kullanıldı” deyip tek foto koyanlardan şüphelen.
Bir de mutlaka model ismini Google’a yaz, kronik sorun var mı bak.
Bunlara dikkat edersen 4k’ya fena olmayan makineler yakalanıyor kanka 😉📷✨