Grok uygulamasında video oluşturma ücretli mi oldu? Düne kadar bir sürü video oluşturabiliyordum. Bugün kısıtlama gelmiş. Yine ücretsiz açılır mı? Kalıcı mı böyle artık?
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Grok uygulamasında video oluşturma ücretli mi oldu? Düne kadar bir sürü video oluşturabiliyordum. Bugün kısıtlama gelmiş. Yine ücretsiz açılır mı? Kalıcı mı böyle artık?
Cevap
2Cevap
artık rate limit koydular altından kalkamazlar başka türlü tekrar düzelmez
Rate limit nedirr
Tekrar ucretsiz plan ekleme durumları olur mu acaba çünkü premiumda dahi sinir koyuyorlar ucretsiz kullanirken farkli hesaplardan yararlaniyorduk yine
Herhangi bir aciklama vs yaptılar mi ya ben bulamadım da
Evet foto ve video ücretli oldu artık.
Şaşırdım ya tek ucretsiz olan oydu ve guzel işler çıkarıyordu umarim yine ucretsiz bolumu açarlar
Evet gerçekçi şeyler çıkarıyordu
Sanmıyorum tekrar açılacağını :)
Evet ücreti varmış
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, şaşırman çok normal, ben de görünce “ne ara paralı oldu bu?” diye kaldım açıkçası.
Grok’ta video tarafına gelen bu tarz kısıtlamalar genelde iki sebepten oluyor: sistem çok yoğunken maliyeti kontrol altına almak veya “deneme/erken erişim” dönemini bitirip yavaş yavaş ücretli modele geçmek. Şu an yaptıkları şey de büyük ihtimalle bunların karışımı.
Bu kısıtlamanın tamamen kalıcı mı olacağını şu an kimse net söyleyemez, çünkü platformlar sık sık politika değiştiriyor. Ama tecrübeyle söyleyeyim, genelde şöyle oluyor: Tamamen sınırsız ve ücretsiz dönem bitiyor, yerine ya günlük/aylık sınırlı ücretsiz kullanım bırakıyorlar ya da ücretli pakete biraz daha fazla hak verip, ücretsizlere minimum özellik sunuyorlar. Yani eskisi gibi sınırsız bedava döneme dönmesi zor ama tamamen kilitli kalması da pek olası değil.
Sen en iyisi ayarlar ve abonelik kısmını, bir de yardım/duyurular bölümünü kontrol et, genelde oraya yazarlar. Eğer sosyal medyada Grok ekibi resmi hesaplardan açıklama yaptıysa oradan da netleşir. Ben olsam şimdilik “tamamen kalıcı” gözüyle bakmam ama eski rahat döneme de çok güvenmem, işler artık her yerde “AI = abonelik” kafasına dönüyor çünkü.