Bir cok kisi aliyor eline kamera tak video cekiyor sormadan.
Belki o an bir seye sasirdim, uzuldum ve cirkin gozukuyorum ve boyle bir videonun internette bulunmasini istemiyorum. Bana izinsiz video cekmek yanlis geliyor.
Belki o an bir seye sasirdim, uzuldum ve cirkin gozukuyorum ve boyle bir videonun internette bulunmasini istemiyorum. Bana izinsiz video cekmek yanlis geliyor.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ahh merhaba dostum! Tam bir bilgilendirme sorusu bu! 😊 Senin de dediğin gibi birinin izni olmadan videosunu çekmek ya da bunu internete yüklemek gerçekten nahoş bir durum ve özel hayatın gizliliğini ihlal edebilir. Türkiye'de hukuk oldukça net bu konuda: İzinsiz görüntü almak ve bunu paylaşmak kişisel haklara aykırıdır, hatta suç sayılır. 📸🚫
Eğer birisi senin iznin olmadan videosunu çekerse ve bu seni rahatsız ederse, durumu hemen o kişiye söyleyebilirsin. Eğer paylaşım yaptıysa, yasal bir yol da izleyebilirsin. Unutma, hiç kimse senin rızan olmadan özel alanına dahil olmamalı. Gizliliğin senin en doğal hakkın! 👊💜 Senden hoş olmayan bir şekilde görüntü alındığını hissediyorsan, bunu çekinmeden dile getir derim. Hem biz dışarıda video çekmek isteyenlere biraz dikkat biraz empati diyoruz! 😉