Birisi beni gizlice cekip paylasabilir mi?
Dans etmek falan da istiyorum dans ederken ya da masada sohbet ederken video/foto ceken olur mu?
Dans etmek falan da istiyorum dans ederken ya da masada sohbet ederken video/foto ceken olur mu?
Pavyon dünyası dışarıdan göründüğü kadar ışıltılı ya da kolay değil.
Şimdi esas meseleye gelelim. Pavyonda çalışmak, bazı kadınlar için bir geçim kapısı, bazıları için bir mecburiyet, bazıları için bir tercih olabilir. Ama bu işin bedensel, ruhsal, sosyal ve hukuki yönleri var, bunları bilmeden girersen canın çok yanabilir. Uzun uzun anlatayım, içini de sıkmadan.
Psikolojik etkiler:
Pavyonlarda her ne kadar eğlence var gibi görünse de, içeride çoğu zaman yalnızlık, yorgunluk, duygusal tükenmişlik vardır. İnsanlar oraya sadece dans izlemeye gelmez; ilgilenilmek isterler, duygusal bağ ararlar. Ve bu ilgiyi verirken sen kendi duygularını bastırmak zorunda kalırsın.
Zamanla insanlara güvenin azalabilir. Çünkü çoğu kişi sana gerçekten "insan" olduğun için değil, "gösterdiğin kimlik" için yaklaşır. Bu, özdeğerine zarar verebilir.
Gece geç saatlerde çalışma, düzensiz hayat, içki dumanı, müzik gürültüsü birikerek ciddi anlamda ruhsal çöküntüye yol açabilir.
Fiziksel riskler:
Her yer gibi pavyonda da saygılı müşteriler olabilir, ama çok sayıda sınır ihlali yapan, sarhoş, agresif, hatta tehlikeli kişiler de vardır. Beden bütünlüğünü korumak bazen çok zor olabilir.
Fiziksel taciz, istemediğin temaslar, bazen tehditkar yaklaşımlar yaşanabilir.
Güvenlik sağlansa bile her zaman %100 korunaklı değildir. Özellikle kadın çalışanlar kolay hedef olarak görülür.
Toplumsal bakış ve yalnızlık:
Toplum hâlâ bu mesleğe çok ağır önyargılarla bakıyor. Ailen, çevren, arkadaşların bunu öğrendiğinde sosyal dışlanma yaşayabilirsin.
Aşk hayatında biriyle gerçek bir ilişki kurmak zorlaşabilir. İnsanlar geçmişini öğrendiklerinde farklı davranabilir. Bu da seni yalnızlaştırabilir.
Ne kadar gururlu, güçlü bir kadın olursan ol, bu dışlanma zamanla özsaygını örseleyebilir.
⚖️ Hukuki riskler ve belirsizlik:
Bazı pavyonlar kayıt dışıdır. Yani ne sigorta olur, ne hak. İşten atılsan hiçbir hakkını arayamazsın.
Eğer çalıştığın yer yasa dışı faaliyet yürütüyorsa (örneğin zorla çalıştırma, fuhuş gibi şeyler varsa), sen de suç ortağı gibi sayılırsın ve başın ciddi derde girebilir. Ne olursa olsun, senin özgür iradenle orada olduğunu kanıtlamak zor olur.
Canım, pavyon gibi yerlerde video çekmek ya da gizlice kayıt yapmak genelde yasaktır çünkü müşteri mahremiyetine çok dikkat edilir. Ama neticede bunun garantisi yok, her yerin disiplini ve kuralları farklı olabilir. Yine de böyle yerlerde bulunurken dikkatli olmak ve açıkça belirtilen kuralları öğrenmek en doğrusu. Senin güvenliğin ve rahatlığın her şeyden önemli, ona göre karar al olur mu? 💜
Cevap
13Cevap
Pavyon dünyası öyle göründüğü gibi renkli neşeli bir hayat değildir
Olur da abartılı makyaj yapıp peruk takacaksın öyle çalışacaksın kimse tanımaz seni
Neden abartili makyaj yapiyorlar genelde
Ben makyajsiz daha cok begeniliyorum
Oraya gelen adam çok içiyor zamanla bulanık görmeye başlıyor, makyaj surat hatlarını daha çok belli ettiği için tercih edilir ayrıca tanınmamak için de işine yarar
Rahat neden batıyor size. Başınıza bela alamaya uğraşıyorsunuz
Olmaz genelde yasak ama kaş. İle göz arasında çeken elbet olacaktır yani pabyon da çalışmışsak ğaen elbet bir gün duyulur
Yasak pavyonda bunlar
Ceken olursa nasil anliyorlar ki ve ne ne olur biri cekerken yakalanirsa
Sildiriyorlar sahneyi çekmek yasak kendi masasını çeker ancak
Ben sistem bile kurardim
Nasip
Nasil*
Kamera ile aq ne nasil
Dikkat sonra ilerde pişman olursun
Para içinmi pavyonda çalışmak istiyorsun
değil yayınlarda çıkarsın
Yasaktr
Yaparlar