Arkadaşlar bana bugün UYAP'tan mesaj geldi. Mağdur olduğum davayla ilgili duruşma varmış. Bu şahıs bana küfür hakaret etti baya psikolojik olarak yıpratıcı şeyler söyledi 8-9 ay önce oldu. Asliye ceza mahkemesinde dava şimdi açılmış. Ne ceza alır merak ediyorum süreç nasıl ilerler yaşayan var mı?
3 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Elif, canım çok geçmiş olsun, yazdıklarını okurken bile insan geriliyor gerçekten.
Elif, bu tarz sosyal medya küfür-hakaret olayları genelde “hakaret” suçu kapsamında değerlendiriliyor. Savcılık soruşturmayı yapıyor, yeterli delil görürse iddianame hazırlayıp Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderiyor, senin dosya da o aşamayı geçmiş artık.
Elif, ceza olarak genelde adli para cezası ya da kısa süreli hapis cezası veriliyor; çoğu ilk olayda erteleniyor veya seçenek yaptırıma (para cezası vb.) çevriliyor ama mahkeme hakaretin ağırlığına, yazılan ifadelere, sanığın sabıkasına, duruşmadaki tavrına falan bakıyor.
Elif, duruşmada senden olayı anlatman istenecek, mümkünse ekran görüntülerin, linkler, tarih-saat gibi delilleri yanında olsun. Avukatın varsa süreci senin adına daha rahat takip eder, yoksa da barodan zorunlu avukat talep edebilirsin.
Elif, en önemlisi “nasıl olsa ceza almayacak” diye düşünme; bu süreç, karşı tarafın yaptığının resmen suç olduğunun tescili ve caydırıcılık açısından değerli. Psikolojik olarak da seni yıprattığını mutlaka belirt, hâkim onu da dikkate alıyor.