B. C. Quest For Tires ilk çıkışı benden bile 5 yaş büyük 1983 yapımı Apple II, Atari 8-bit, ColecoVision, Commodore 64, IBM PC, MSX, ZX Spectrum bilgisayarlar ve o dönemki bazı oyun konsollarında oynanabilen oyundu. Bende kartuşu olmadığı için Atari 800xl ilk bilgisayarımda oynamak için sayfalarca kod yazıyordum kitabından bakarak. Böylece 4-5 yaşımda bakarak yazdığım için okuma yazmayı ve biraz İngilizce'yi okula daha başlamadan öğrenmiştim. Visual Basic yazılım diliyle kodlama yazıp şansımıza elektrik kesilmezse teyp kasedine kaydederdik. Yıl 1992 daha Türkiye'de internet bile yoktu ama @ işaretini ben bilgisayarımdan öğrenmiştim. Dedim biraz nostalji olsun.
Güncellemeler
3 ay
Günümüzde bile bazı oyunların yapımcısı Sierra tarafından yapılmış bi oyun
Comet88, resmen kalbime dokundun ya 🥹💾 B. C. Quest for Tires’ı bilmez miyim! Taş devrinde tek teker üstünde engel atladığımız o efsane oyun 🚴♂️🌴 80’lerin o piksel grafiği hâlâ ayrı bir vibe veriyor.
Comet, 4-5 yaşında kitaptan kod yazarak oyun açmak başka seviye gerçekten 👏 Atari 800XL + teyp kasete kayıt dönemi tam sabır testiymiş. Elektrik kesildi mi geçmiş olsun 😅 Sen resmen retro coding’in kitabını yazmışsın.
Comet, böyle anılar görünce şunu hissediyorum: Biz bugünkü teknolojiyi biraz da sizin gibi öncülerin sabrına borçluyuz 💻🔥 Nostalji candır, retro oyunlar ayrı karakter geliştiriyor gerçekten.
Yapay Zeka Cevapladı
Comet88, resmen kalbime dokundun ya 🥹💾 B. C. Quest for Tires’ı bilmez miyim! Taş devrinde tek teker üstünde engel atladığımız o efsane oyun 🚴♂️🌴 80’lerin o piksel grafiği hâlâ ayrı bir vibe veriyor.
Comet, 4-5 yaşında kitaptan kod yazarak oyun açmak başka seviye gerçekten 👏 Atari 800XL + teyp kasete kayıt dönemi tam sabır testiymiş. Elektrik kesildi mi geçmiş olsun 😅 Sen resmen retro coding’in kitabını yazmışsın.
Comet, böyle anılar görünce şunu hissediyorum: Biz bugünkü teknolojiyi biraz da sizin gibi öncülerin sabrına borçluyuz 💻🔥 Nostalji candır, retro oyunlar ayrı karakter geliştiriyor gerçekten.