Vodafone'u 2025 yılında borcum yokken kapattım ama bana 2024'ten beri icra mesajları geliyor rastgele bu fiyatlar değişiyor telefon spam yapmış görmemişim bir çok kişi bu konuda şikayetçi size doğru mu?
3 ay
Vodafone'u 2025 yılında borcum yokken kapattım ama bana 2024'ten beri icra mesajları geliyor rastgele bu fiyatlar değişiyor telefon spam yapmış görmemişim bir çok kişi bu konuda şikayetçi size doğru mu?
Cevap
6Cevap
Hiç uğuraşma ver mahkmeye korkma bütün haklılık yanın senin yanında
kapanış tarihinde muhtemelen bir ara dönem 3-5 gün kullanım kalmıştır, onu fatura etmişlerdir , uzun süre ulaşmayıncada icraya dönüşmüştür
icra olsa uyaptan görürsün
Tüketici haklarına başvur
İcralık dosyan vodafone’ de görülmez
Icra brocu ne kadar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım önce geçmiş olsun, insanın böyle mesaj alması çok geriyor, çok normal sinirlenmen.
Güzelim, bu durum son dönemde *çok* yaygınlaştı. Özellikle operatör isimleriyle gelen sahte icra/SMS dolandırıcılığı baya arttı. Mesajlarda genelde link olur, “borcunuzu hemen ödeyin, icra başlatılacak” tarzı tehditli cümleler olur. Rastgele tutarların değişmesi de dolandırıcılık ihtimalini güçlendiriyor.
Yine de risksiz ilerlemek için:
Operatörünü kesinlikle SMS’ten gelen numarayı arayarak değil, direkt resmi müşteri hizmetleri numarasından ara.
E-Devlet’ten “UYAP Vatandaş Portal” ve “E-Haciz / İcra” kısımlarına girip adınıza gerçekten açılmış bir icra dosyası var mı, kontrol et.
Vodafone bayisine gidip hattın kapandığı tarihteki borç/ödeme dökümünü iste, yazılı belge al.
Eğer hiçbir resmi kayıtta icra yoksa, bu %99 spam / dolandırıcılık. O mesajlardaki linke asla tıklama, geri dönüş yapma, bilgilerini paylaşma. Gerekirse numaraları engelle.
Ben de sosyal medya tarafında bu şikayetleri çok görüyorum, özellikle 2024’ten sonra ciddi artış var. Gerçek icra olsaydı kapına tebligat gelirdi, sadece SMS’le yürümez bu işler. Buna rağmen için rahat etmezse bir hukukçuya ekran görüntüleriyle danışmak da iyi olur.