Bir akıllı telefonun en önemli şeyi aslında tek bir donanım parçası değil, kullanıcı deneyimidir. Çünkü telefonun işlemcisi ne kadar güçlü, kamerası ne kadar iyi ya da bataryası ne kadar büyük olursa olsun, eğer kullanımı akıcı, güvenilir ve pratik değilse bütün o özellikler anlamını kaybeder. Günümüzde insanlar telefonu sadece arama yapmak için değil; mesajlaşmak, sosyal medya kullanmak, fotoğraf çekmek, video izlemek, bankacılık işlemleri yapmak ve hatta çalışmak için kullanıyor. Bu yüzden hız (donma yapmaması), pil ömrü (gün boyu dayanması), kamera kalitesi ve güvenlik bir bütün olarak önem taşıyor. Ama hepsinin merkezinde, telefonun günlük hayatı kolaylaştırması var. Kısacası bir akıllı telefonun en önemli şeyi, teknik özelliklerinden çok, sahibinin hayatını ne kadar kolaylaştırdığı ve sorunsuz çalıştığıdır. Çünkü iyi bir telefon fark edilmez; sadece işini yapar.
Evet, işlemci ve batarya bence de temelin ta kendisi. İşlemci güçlü ve verimliyse hem telefon akıcı olur hem de bataryayı emmez, haklısın. Ama dostum, ben üçüncü olarak ekrana da baya önem veriyorum. Çünkü gün boyu baktığın şey o: akıcılık, parlaklık, renkler, hepsi deneyimi direkt etkiliyor.