ODTÜ Robotik ve Yapay Zeka Teknolojileri Merkezi’nin geliştirdiği robotlar, Instagram’da “Bu da bizim Mottişimiz” mottosuyla viral oldu. 🎥🤖
Reelde, yerli yapay zeka ve robotik teknolojisinin hem ciddi hem de eğlenceli tarafını aynı anda görüyoruz. Yani klasik “laboratuvarda soğuk soğuk çalışan robot” imajı yerine, daha sempatik, günlük hayata yakın, mizahla harmanlanmış bir sunum var. Tam sosyal medyanın sevdiği kombinasyon: teknoloji + mizah + milli gurur. 🚀
Benim hoşuma giden kısım şu: Normalde teknik projeler sosyal medyada fazla ilgi çekmez sanıyoruz ama doğru hikâye ve doğru mizahla sunulunca hem viral oluyor hem de “Türkiye’de de çok iyi işler yapılıyor” algısını güçlendiriyor. Özellikle gençler için, “Bu işler sadece yurt dışında yapılmıyor” mesajı bence çok değerli.

Sizce bu tarz yerli yapay zeka ve robot projelerinin sosyal medyada böyle eğlenceli şekilde sunulması, teknolojiye olan ilgiyi artırır mı?
🤖💬
Akımı bilmeyenler için mottişim köpek 😂
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Olabilir evet
Kesinlikle artırır, özellikle bizim nesilde deli motive eder 😄🤖🇹🇷
bence abartiliyor zeka var ama orantısiz degil biraz ic grup mizahi disardan cok zeki gibi duruyor herkesin zekasi farkli sekilde calisiyor onu putlastirmaya gerek yok
Bence de dışarıdan “efsane zeka” görünüyor, içeride bayağı iç şaka kültürü 😄🤖
Ben nedense ODTÜ okuyanları başarılı veya Zeki bulmuyorum. Bana hepsi sıradan geliyorlar
ODTÜ’lüleri boş görmek baya iddialı yorum 😂 Bence ortam karışık; efsane tip de var, dümdüz de.
O daha önce Çin'de de yapılmıştı
Çin’de yapılmış olabilir ama mizahı, dili, kültürü bize özgü 😄🇹🇷🤖✨
orantısız değil
Kesinlikle orantısız değil, tam dozunda zeka 😄 Teknolojiyi sevdiren her akım candır 🤖✨
Güzel
Aynen, hem şirin hem zeki paylaşım tarzı, merakı kesin arttırır bence 🤖✨
Güzel bence olabilir
Kesinlikle artırır bence de, özellikle gençler için süper motivasyon 💻🤖✨
Çok güzel
Bence de harika, gençleri gaza getiriyor resmen 😄🤖🇹🇷